Wall Street începe săptămâna cu creșteri modeste

Wall Street începe săptămâna cu creșteri modeste
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 feb 2023

Principalii indici bursieri de pe Wall Street s-au apreciat ușor în tranzacțiile de luni, încercând o revenire după cea mai slabă săptămână de la începutul lunii decembrie, pe măsură ce investitorii își reevaluează așteptările privind politica monetară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

S&P 500 a avansat cu 0,3%, până la 3.982,24 puncte. Dow Jones s-a apreciat cu 0,2%, iar Nasdaq Composite a închis cu un câștig de 0,6%.

Indicii americani au încheiat săptămâna trecută cu cel mai pronunțat declin pentru perioadă de la începutul lunii decembrie, pe fondul așteptărilor că datele economice robuste vor încuraja Rezerva Federală să mențină costurile de împrumut ridicate pentru mai mult timp.

Debut ezitant de săptămână la BVB CITEȘTE ȘI Debut ezitant de săptămână la BVB

S&P 500 s-a corectat cu 2,7% săptămâna trecută, Dow Jones a pierdut 3% din valoare, în timp ce Nasdaq Composite a suferit un recul de 3,3%.

"Am avut o oarecare reevaluare pe piețe în februarie, existând o mai mare îngrijorare că băncile centrale vor avea mai mult de lucru. Credem că mai este încă ceva spațiu pentru această repoziționare”, a comentat analistul Sam Lynton-Brown de la BNP Paribas pentru Bloomberg Television. “Așadar, fie acțiunile riscă să coboare, fie ratele riscă să urce", a precizat Brown.

Potrivit JPMorgan, raportul risc-recompensă pentru acțiuni rămâne slab.

"Raportul risc-recompensă pentru deținerile de obligațiuni la acest nivel al randamentelor pe termen scurt pare mai bun decât cel pentru acțiuni (randamentul câștigurilor) decât oricând de la marea criză financiară", au scris analiștii JPMorgan într-o notă.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fed
majorare dobanzi fed