Wall Street Journal: Fed a trimis profituri de peste 80 de miliarde de dolari la Trezoreria SUA, în 2017

Wall Street Journal: Fed a trimis profituri de peste 80 de miliarde de dolari la Trezoreria SUA, în 2017
scris 11 ian 2018

Rezerva Federală a SUA (Fed) a remis anul trecut profituri în valoare de aproximativ 80,2 miliarde de dolari către Trezoreria SUA, al doilea an consecutiv de declin, după ce majorarea ratelor dobânzilor pe termen scurt a afectat profitul instituției, arată datele publicate miercuri de Banca Centrală, informează The Wall Street Journal.

Fed câștigă dobânzi de pe urma obligațiunilor guvernamentale și a altor obligațiuni emise de agențiile Guvernului american pe care le-a achiziționat pentru a stimula economia după criza financiară mondială, scrie Agerpres.

ANALIZĂ 2018, anul incertitudinilor. Economia continuă să crească, însă dezechilibrele se accentuează CITEȘTE ȘI ANALIZĂ 2018, anul incertitudinilor. Economia continuă să crească, însă dezechilibrele se accentuează

În 2017, veniturile nete din dobânzi realizate de Fed au scăzut cu 11,7 miliarde de dolari, până la 80,7 miliarde de dolari, în principal ca urmare a majorării dobânzilor pe care Fed trebuie să le plătească băncilor comerciale pentru rezervele pe care le păstrează la Banca Centrală

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
fed
trezoreria sua