Canadienii, convinși că Trump va anunța intenția SUA de a părăsi NAFTA

Canadienii, convinși că Trump va anunța intenția SUA de a părăsi NAFTA
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2018

Oficialitățile canadiene sunt tot mai convinse că președintele american Donald Trump va anunța curând intenția SUA de a părăsi NAFTA (Acordul Nord-American de Comerț Liber), potrivit unor surse guvernamentale citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trump a amenințat în mai multe rânduri că va părăsi Acordul trilateral, dacă nu vor fi făcute schimbări majore, scrie News.ro.

Oficialitățile ar trebui să aibă o a șasea și penultimă rundă de negocieri la Montreal, între 23 și 28 ianuarie.

Chiar dacă Trump a dat un preaviz de șase luni, nu este sigur că SUA va părăsi NAFTA. Anunțul retragerii ar putea stârni critici în Congres.

Guvernul elvețian face apel către populație să fie lăsat să mai perceapă taxe pentru încă 15 ani CITEȘTE ȘI Guvernul elvețian face apel către populație să fie lăsat să mai perceapă taxe pentru încă 15 ani

Una dintre sursele guvernamentale canadiene a precizat că nu există siguranța că Trump va acționa împotriva tratatului și că Ottawa este pregătită pentru multe scenarii.

În urma acestor speculații, bursele au avut de suferit, Wall Street înregistrând o scădere miercuri, iar dolarul canadian a ajuns la cea mai mică valoare anul acesta. Și moneda mexicană, peso, a scăzut, iar bursele au înregistrat pierderi.

„Guvernul este tot mai sigur cu privire la asta... Se pregătește ca Trump să anunțe retragerea”, a spus o sursă care a cerut să rămână anonimă.

Separat, o sursă apropiată administrației Trump l-a citat pe președintele american, spunând „Vreau să ies”, în timp ce discuțiile dau semne mici de progres.

Un purtător de cuvânt de la Casa Albă a spus că „nu există o schimbare în poziția președintelui privind NAFTA”.

Donald Trump a numit tratatul încheiat în 1994 o afacere proastă, care îi afectează pe muncitorii americani, iar echipa sa de negocieri a transmis propuneri care i-au alarmat pe omologii canadieni și mexicani. Între cele mai controversate au fost planurile de a stabili reguli privind originile bunurilor NAFTA.

viewscnt
Afla mai multe despre
nafta
trump
canada