Primăria Capitalei: Taximetriștii independenți vor să fie arondați la dispeceratul companiei municipale de transport

Primăria Capitalei: Taximetriștii independenți vor să fie arondați la dispeceratul companiei municipale de transport
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2018

Reprezentanții taximetriștilor independenți au propus, la o întâlnire la Primăria Capitalei, ca reclamațiile să se facă numai prin intermediul unui telverde, iar măsurile de sancționare să fie luate de către Poliția Locală. De asemenea, taximetriștii independenți ar vrea să fie arondați la dispeceratul Companiei Municipale Managementul Transportului și la viitoarea platformă online a acesteia, susține Municipalitatea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform Primăriei Capitalei, administratorul public al municipiului București, Sorin Chiriță, alături de consilieri ai primarului general și de directorii direcțiilor Transporturi și Juridic s-au întâlnit cu reprezentanții taximetriștilor independenți din București, pentru a discuta despre soluții de îmbunătățire a serviciului public de transport în regim de taxi, iar taximetriștii "au salutat inițiativa Primăriei" de a crea prin Compania Municipală Managementul Transportului un dispecerat atât pentru taxi, cât și pentru alte tipuri de transport public și și-au exprimat intenția de a fi arondați la acest dispecerat, precum și la viitoarea platformă online (aplicație) a companiei municipale, scrie News.ro.

Galaxy S9 va fi prezentat în februarie CITEȘTE ȘI Galaxy S9 va fi prezentat în februarie

De asemenea, au avut loc discuții privind regulamentul de organizare a serviciului public de transport local în regim de taxi, una dintre propunerile reprezentanților taximetriștilor independenți fiind ca reclamațiile să se facă numai prin intermediul unui telverde, iar măsurile de sancționare să fie luate de către Poliția Locală, mai spune Primăria Capitalei.

Regulamentul pentru transport persoane în regim taxi, pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei până în 7 februarie, prevede obligația firmelor de taxi de a avea montat sistem de plată cu cardul în toate mașinile și sancționarea șoferilor cu amendă de până la 500 de lei dacă refuză cursele. De asemenea, proiectul instituie obligativitatea existenței dispeceratelor la care clientul să poată apela telefonic sau prin alte mijloace și care să poată transmite taximetriștilor comenzile prin stație de emisie - recepție. Mașinile trebuie dotate cu aparate de taxat fiscalizate.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxi
pmb