Fost șef al Bursei, cooptat în conducerea administrativă a Sphera Franchise Group, operatorul Pizza Hut și KFC

Fost șef al Bursei, cooptat în conducerea administrativă a Sphera Franchise Group, operatorul Pizza Hut și KFC
scris 12 feb 2018

Operatorul lanțurilor de alimentație publică Pizza Hut și KFC pe piața locală, listat recent pe bursă, l-a numit provizoriu, pentru un mandat de 3 luni, în Consiliul de Administrație pe Stere Farmache, fost director general și președinte al BVB.

Nu a venit numai Sphera pe bursă, dar a venit și bursa la Sphera. Compania care operează lanțurile de alimentație publică Pizza Hut, Pizza Hut Delivery, KFC și Taco Bell l-a primit în desemnat ca administrator, membru în Consiliul de Administrație, pe Stere Farmache, cel care a deținut funcția de director general și, ulterior de președinte al Bursei de Valori București timp de 16 ani. Fostul șef de la BVB îl înlocuiește pe cel care a părăsit poziția săptămâna trecută, omul de afaceri israelian Elyakim Davidai, care a dezvoltat pe piața românească mărcile Pepsi și Burger King.

Grupul american Food Machinery Corporation, cu afaceri anuale de peste 3 miliarde dolari, a deschis o filială în România CITEȘTE ȘI Grupul american Food Machinery Corporation, cu afaceri anuale de peste 3 miliarde dolari, a deschis o filială în România

Farmache, care a fost la conducerea BVB în timpul „boom-ului bursier de la jumătatea deceniului trecut, dar care a pierdut poziția de președinte al Bursei în fața lui Lucian Anghel în anul 2012, are un mandat provizoriu de 3 luni la Sphera Franchise Group (SFG), până la numirea unui membru cu mandat deplin în Adunarea Generală a Acționarilor.

Sphera s-a listat la BVB în luna noiembrie a anului trecut în urma unei operațiuni de piață în valoare de 285,12 milioane lei (62,00 milioane euro). Titlurile companiei din domeniul consumului au avut o performanță bună pe bursă, iar la ultimul preț de 38,00 lei/acțiune, cu 31,03% peste cel de listare de 29,00 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a Sphera se ridică la 1,47 miliarde lei (316,73 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
sphera franchise
stere farmache
bvb
bursa
kfc
pizza hut
taco bell