FOTO Liberty numește un nou CEO în Europa, inclusiv pentru operațiunile majore din România

FOTO Liberty numește un nou CEO în Europa, inclusiv pentru operațiunile majore din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2024

Liberty Steel Group îl numește pe Thomas Gangl în funcția de Chief Executive Officer pentru operațiunile din Europa și confirmă că headquarter-ul său european va fi la Viena.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Thomas Gangl își va începe activitatea pe 1 iulie 2024 și va coordona companiile grupului din Europa, inclusiv operațiunile majore din România, de la Galați, din Cehia, la Ostrava, din Ungaria, la Dunaújváros, din Polonia, la Częstochowa, precum și operațiunile downstream din Italia, Belgia, Luxemburg și Macedonia de Nord.

În total, companiile europene ale grupului cuprind 17.000 de angajați. Focusul noului CEO va fi pentru stabilitatea business-ului, optimizarea producției și realizarea transformării GREENSTEEL până în 2030.

DOCUMENT Guvernul a adoptat scutirea de contribuția la sănătate a indemnizațiilor pentru maternitate, îngrijire copil bolnav, afecțiuni oncologice și risc maternal CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul a adoptat scutirea de contribuția la sănătate a indemnizațiilor pentru maternitate, îngrijire copil bolnav, afecțiuni oncologice și risc maternal

Numirea lui Thomas Gangl are loc în urma progresului înregistrat în procesul de restructurare a creanțelor la nivel european și face parte dintr-un plan mai amplu de înființare a unui nou holding european, înregistrat la Viena. Aflată în centrul Europei, Viena va deveni sediul european al grupului, fiind aproape de principalele companii ale Liberty.

Thomas Gangl (52 de ani) este CEO și Președinte al Consiliului Executiv al Borealis, unul dintre liderii globali în furnizarea de soluții avansate și sustenabile de poliolefine. 

FOTO Liberty numește un nou CEO în Europa, inclusiv pentru operațiunile majore din România


Înainte de a se alătura companiei Borealis, cariera lui Thomas Gangl s-a format în OMV, compania austriacă integrată de petrol și gaze care operează în întreaga Europă, ocupând diverse poziții de conducere în rafinăriile OMV. În timpul mandatului său, s-au luat decizii importante de investiții în electroliza hidrogenului verde și în dezvoltarea unei instalații de producție de biocombustibili la rafinăria OMV din Schwechat.

Din 2019, a fost membru al Consiliului Executiv al OMV în calitate de Chief Downstream Operations Officer și a supravegheat creșterea participației OMV în compania Borealis la 75%, înainte de a prelua funcția de CEO în 2021.

Mai mulți turiști în România. Țările din care au venit cei mai mulți străini CITEȘTE ȘI Mai mulți turiști în România. Țările din care au venit cei mai mulți străini

Liberty Steel Group, parte a GFG Alliance și lider în domeniul transformării GREENSTEEL, este o companie siderurgică integrată la nivel mondial, care reunește active din întregul lanț de aprovizionare cu oțel, de la producția de oțel lichid din materii prime și materiale reciclate până la produse de oțel cu valoare adăugată mare.

Cu o capacitate totală de laminare de 20 de milioane de tone, peste 200 de unități de producție la nivel global în 10 țări și cu peste 30.000 de angajați, furnalele, laminoarele și centrele de servicii și distribuție ale Liberty Steel din Marea Britanie, Europa continentală, Australia, Statele Unite și China deservesc sectoare competitive, cum ar fi construcțiile, energia, industria aerospațială, industria auto și infrastructura.

viewscnt
Afla mai multe despre
liberty
thomas gangl