Frații Sandu și Sergiu Băbășan au vândut participațiile în Nooka Space și investesc în două business-uri bazate pe inteligență artificială

Frații Sandu și Sergiu Băbășan au vândut participațiile în Nooka Space și investesc în două business-uri bazate pe inteligență artificială

Sandu Băbășan

Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2023

Sandu Băbășan și Sergiu Băbășan, investitori și antreprenori în serie, ies din business-ul Nooka Space, rețea de birouri inteligente de proximitate.

Urmărește-ne și pe Google News

Participația lor este preluată de către un investitor strategic cu obiectivul accelerării companiei. Birourile inteligente Nooka Space, ce pot fi rezervate direct de pe telefonul mobil, sunt prezente în 8 țări din Europa (inclusiv în România) și în Africa de Sud.

FOTO London Stock Exchange Group lansează un nou val de angajări în România CITEȘTE ȘI FOTO London Stock Exchange Group lansează un nou val de angajări în România

În perioada următoare, cei doi antreprenori se vor concentra pe dezvoltarea a două proiecte bazate pe inteligență artificială: Footprints AI, companie românească ce operează una dintre cele mai avansate platforme de Retail Media din lume, și TINIA, soluție bazată pe Inteligență Artificială și blockchain, ce își propune să descentralizeze distribuția de energie solară, asigurând costuri mai mici pentru energia utilizată, concomitent cu reducerea consumului de energie.

În 2023, estimează că vor atrage finanțări pentru dezvoltare de peste 7 milioane de euro în companiile în care sunt acționari, cu focus pe Footprints AI și TINIA.

În ultimii ani,  Sandu Băbășan și Sergiu Băbășan au dezvoltat și au investit împreună în mai multe proiecte, fiind, în prezent, acționari în 9 companii: Footprints AI, TINIA, Blugento, Autodeal, Robin Good, StageMe, Bookr, iVox și CashControl.

Sergiu Băbășan

Sergiu Băbășan„Atragerea unui investitor strategic în Nooka Space contribuie la accelerarea dezvoltării companiei, care are toate premisele să se extindă rapid. Exit-ul din Nooka Space ne permite să ne dedicăm toate eforturile creșterii celor două noi start-up-uri inovatoare în care am investit de la început, Footprints AI și TINIA , care au potențialul de a schimba radical industriile în care activează. Avem în vedere, în același timp, noi investiții în companii de tech early-stage, cu potențial mare de scalare internațională, care pot beneficia de know-how-ul și de ecosistemul de business pe care l-am dezvoltat”, spune Sandu Băbășan.

Sandu Băbășan, 40 de ani, este absolvent al Facultății de Științe Economice, din cadrul Universității de Vest din Timișoara și este antreprenor din anul 2005, imediat după terminarea facultății, când a pus pe picioare un business în industria online, alături de Sergiu Băbășan, 42 de ani, absolvent al aceleiași facultăți. Ulterior au dezvoltat agenția de software development MindMagnet, în 2009, prin intermediul căreia construiau magazine online la cheie pentru clienți internaționali, compania fiind, ulterior, achiziționată de către furnizorul de soluții software Pitech Plus. Și-au canalizat eforturile către dezvoltarea business-urilor în care sunt acționari, reușind atragerea mai multor runde de finanțare pentru dezvoltarea acestora, cea mai importantă fiind investiția de 1 milion de euro în Blugento, în 2019, a grupului polonez R22, accelerând astfel dezvoltarea internațională a companiei.

În 2021, devin parteneri Robin Good, un proiect de accelerare și dezvoltare de business dedicat start-up-urilor tech din România, care le asigură acces la finanțare și la scalare internațională.

viewscnt
Afla mai multe despre
sergiu babasan
nooka space