Garda Națională de Mediu cumpără drone cu care să prindă mai rapid poluatorii

Garda Națională de Mediu cumpără drone cu care să prindă mai rapid poluatorii
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2024

Garda Națională de Mediu cumpără drone pentru monitorizare și control, iar noile echipamente „vor ajuta la descoperirea poluatorilor în timp util”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Șeful instituției a precizat că dronele sunt achiziționate prin PNRR, arată news.ro.

Românii scapă de viză pentru Thailanda CITEȘTE ȘI Românii scapă de viză pentru Thailanda

„Astăzi, Garda Națională de Mediu recepționează 16 drone achizitionate prin programul PNRR. Ziua de azi marchează un moment istoric pentru Garda Națională de Mediu, istoric și firesc deopotrivă, anume dotarea celei mai importante instituții de inspecție și control din domeniul protecției mediului cu tehnologie pe măsura atribuțiilor. Aceste echipamente vor ajuta la depistarea poluatorilor în timp util, astfel încât acțiunile noastre să fie prompte, asigurând totodată și un grad ridicat de prevenție. Este un succes al instituției, și țin pe această cale să felicit echipa de proiect pentru faptul că GNM a reușit performanța de a respecta până acum, toate jaloanele impuse prin PNRR”, a declarat șeful Gărzii Naționale de Mediu, Andrei Corlan.

Reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu au precizat că aceste echipamente de ultimă generație sunt achiziționate în cadrul unui proiect PNRR pe care instituția îl are în derulare, începând din 21 martie 2024.

Mega Image își urcă puternic profitul în România. Proprietarul a decis să mizeze pe inteligența artificială CITEȘTE ȘI Mega Image își urcă puternic profitul în România. Proprietarul a decis să mizeze pe inteligența artificială

„Sistemele aeropurtate, dotate cu senzori și echipamente specifice activității de inspecție și control (termoviziune/filmare de noapte, capturi foto/video, măsurare a suprafețelor și volumelor), vor furniza informații în timp util de la diverse evenimente cu impact asupra mediului și vor deveni un instrument esențial în activitatea zilnică a comisarilor de mediu”, au precizat reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu.

Zilele acestea, la Brașov, se desfășoară a doua rundă a instructajului de care beneficiază comisarii celor 14 comisariate județene ale Gărzii Naționale de Mediu care vor fi dotate, cu aceste echipamente. Este vorba despre Alba, Bacău, Bihor, Brașov, Brăila, Constanța, Giurgiu, Iași, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Timiș și Comisariatul General, care deservește și zona București-Ilfov.

Rețeaua de săli de fitness Sweat Concept, controlată de Medlife, se extinde CITEȘTE ȘI Rețeaua de săli de fitness Sweat Concept, controlată de Medlife, se extinde

Conform programului, aceste echipamente vor fi utilizate în acțiunile GNM, conform calendarului de implementare, după încheierea cursurilor de instruire și înmatriculare a dronelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
mediu
drone