General Electric își combină divizia de petrol și gaze cu Baker Hughes

General Electric își combină divizia de petrol și gaze cu Baker Hughes
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 31 oct 2016

Conglomeratul american General Electric (GE) a ajuns la un acord pentru combinarea diviziei de petrol și gaze cu grupul Baker Hughes, al treilea mare furnizor de servicii în sectorul petrolier la nivel mondial, tranzacție care va da naștere unei companii cu afaceri anuale de 32 miliarde de dolari și operațiuni în peste 120 de țări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit termenilor acordului, GE va deține 62,5% din noua companie, în timp ce Baker Hughes va avea o participație de 37,5%, se arată într-un comunicat al GE. Totodată, GE va plăti acționarilor Baker Hughes dividende speciale în valoare totală de 7,4 miliarde dolari, sau 17,50 dolari/acțiune.

Tranzacția ar urma să fie finalizată la mijlocul anului viitor.

GE cumpără doi producători europeni de imprimante 3D pentru 1,4 miliarde dolari CITEȘTE ȘI GE cumpără doi producători europeni de imprimante 3D pentru 1,4 miliarde dolari

Investitorii de pe Wall Street au reacționat pozitiv încă de vineri la informațiile din presă privind o eventuală tranzacție între cei doi giganți. Acțiunile GE au închis în creștere cu 2,1%, urcând valoarea de piață a companiei la 261,8 miliarde dolari, în timp ce titlurile Baker Hughes s-au apreciat cu 8,4%, scrie MarketWatch. Capitalizarea Baker Hughes este de 25 miliarde dolari.

În tranzacțiile pre-market de astăzi, acțiunile GE au urcat cu 1,3% după anunțul companiei, iar cele ale Baker Hughes cu 6,6%.

Acordul dintre cele două companii vine la câteva luni după ce Halliburton a renunțat la planurile de fuziune cu Baker Hughes, din cauza opoziției autorităților de reglementare din Statele Unite și Uniunea Europeană. Contractul de fuziune, în numerar și acțiuni, valora 34,6 miliarde de dolari la data anunțării, în noiembrie 2014.

Halliburton a plătit Baker Hughes un comision de renunțare la fuziune de 3,5 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
general electric
baker hughes
acord