Growceanu, grup de business angels axat pe investiții în startup-uri, țintește investiții de până la 1 milion de euro

Growceanu, grup de business angels axat pe investiții în startup-uri, țintește investiții de până la 1 milion de euro

Ciprian Man

Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2021

Growceanu, grup de business angels axat pe investiții în startup-uri, are în plan ca anul acesta să investească până la 1 milion de euro în finalizarea a 18 tranzacții.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primul trimestru din 2021, grupul a finalizat o investiție pentru Milluu, în valoare de 75.000 de euro, cea mai mare investiție de până acum fiind în startupul Metabeta, în valoare de 200.000 de euro. Urmează runda doi pentru Bright Spaces, în valoare de 35.000 de euro.

În 2021, fondatorii au investit 50.000 de euro din fonduri proprii în Growceanu. Portofoliul curent de investiții este de 400.000 euro, care au fost plasați în startup-uri precum Bright Spaces, xVision, EmailTreeAI, Kinderpedia, Telios, Sitter și Milluu.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

O altă țintă este extinderea echipei cu 70 de noi investitori cu profil de business angel. La acest moment, Growceanu, fondat în 2018, include 17 business angels, interesați în special de startup-uri din verticalele PropTech, EdTech, SmartCity, Enterprise, Marketplaces, FinTech și MedTech, bazate pe tehnologii precum Artificial Intelligence, SaaS, Data Science, Digital Mapping, IoT. În procesul de analiză a potențialelor investiții, Growceanu vizează antreprenorii pasionați de ceea ce fac, care au validat produsul sau serviciile oferite cu potențialii clienți, care au o echipă cu competențe complementare ce pot dezvolta permanent afacerea și care conștientizează valoarea ce poate fi adusă de investitorii angels. 

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

„Suntem un grup de angel investors în care fiecare membru investește banii proprii și ia decizia de a se alătura sau nu fiecărui startup pe care îl prezentăm. Nu avem o sumă limitată pentru investiții. Anul trecut am finalizat patru tranzacții în valoare de 275.000 euro. În 2021 țintim investiții de 1 milion de euro, precum și conectarea cu un număr mult mai mare de startup-uri valoroase, identificarea de noi oportunități de mentorat și sprijin pentru startup-uri, conectarea cu mult mai mulți investitori dornici să contribuie cu experiență, networking și fonduri”, spune Ciprian Man, unul dintre fondatorii Growceanu & Angels Keeper. 

viewscnt
Afla mai multe despre
growceanu
startup