Holcim analizează preluarea a 10 companii mari și mici. Compania vinde operațiunile din India cu peste 6 miliarde dolari, cea mai mare vânzare de active din acest an

Holcim analizează preluarea a 10 companii mari și mici. Compania vinde operațiunile din India cu peste 6 miliarde dolari, cea mai mare vânzare de active din acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2022

Holcim examinează posibilitatea achiziționării a zece companii mari și mici, a anunțat directorul general al celui mai mare producător mondial de ciment, Jan Jenisch, după ce compania elvețiană și-a vândut operațiunile din India, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Înregistrăm creștere într-un ritm destul de rapid și intenționăm să investim câștigurile obținute în urma vânzărilor de active, pentru a accelera strategia noastră de creștere până în 2025 și să achiziționăm noi companii", le-a spus Jenisch jurnaliștilor, arată Agerpres.

"În acest moment analizăm și negociem zece acorduri care implică companii mari și mici. Suntem pregătiți pentru o nouă tranzacție cum a fost cea de anul trecut cu Firestone, pentru care Holcim a plătit 3,4 miliarde de dolari", a adăugat.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

Luni, Holcim a anunțat vânzarea operațiunilor din India grupului Adani, pentru 6,4 miliarde de franci elvețieni (6,38 miliarde de dolari), cea mai mare vânzare de active din 2022.

În ultimii 15 luni, Holcim a cheltuit cinci miliarde de franci elvețieni pe achiziții de companii din afara pieței cimentului, pentru a se concentra pe producerea de prefabricate din beton, produse pentru acoperișuri, asfalt și mortar.

"Sperăm să putem menține un ritm similar și să investim rapid banii obținuți în urma tranzacției din India", a afirmat Jenisch.

Luni, acțiunile Holcim înregistrau un avans de 2,9%. 

În România, Holcim activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România. Compania deține două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare, 19 stații ecologice de betoane, trei stații de agregate, două stații de lianți speciali și trei terminale de ciment în București, Turda și Roman.

În prezent, Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Grupul de companii Holcim România include Somaco Grup Prefabricate (ce deține cinci fabrici de prefabricate și una de BCA) și Geocycle România (cu trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor). În total, Grupul are circa 1.700 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
holcim
rusia