Holdingul românesc Green Group intră pe piața din Slovacia cu o investiție de 8,5 milioane euro

Holdingul românesc Green Group intră pe piața din Slovacia cu o investiție de 8,5 milioane euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 nov 2017

Holdingul românesc Green Group, proprietarul celui mai mare parc integrat de reciclare din sud-estul Europei, se extinde pe piața din Slovacia cu o investiție de 8,5 milioane de euro într-o fabrică pentru reciclarea sticlelor PET și a deșeurilor din mase plastice, unde va angaja 100 de oameni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investiția nu va fi prima din Slovacia, spune Constantin Damov, cofondator Green Group.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

“Este doar primul pas dintr-un proiect mult mai ambițios, prin care vom sprijini dezvoltarea unei economii circulare în Slovacia”, afirmă Damov.

Cincizeci de puncte de colectare a deșeurilor vor fi instalate în București; cetățenii vor primi stimulente în numerar sau vouchere pentru sortare CITEȘTE ȘI Cincizeci de puncte de colectare a deșeurilor vor fi instalate în București; cetățenii vor primi stimulente în numerar sau vouchere pentru sortare

Negocierile privind locul de amplasare a noii fabrici sunt în derulare.

Fabrica, estimată să înceapă operațiunile în septembrie 2018, va avea 80 de angajați inițial, numărul acestora urmând să crească ulterior până la cel puțin 100.

Unitatea de reciclare slovacă va avea o capacitate de procesare de 30.000 tone pe an. Cele mai multe deșeuri vor proveni de pe piața locală, iar materialele rezulate din reciclare vor fi folosite pentru fabricarea de componente pentru industria auto din România.

Tranzacție: Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, a cumpărat Viața Medicală. Surse: 1 an de negocieri cu cei 9 acționari pentru a le câștiga încrederea CITEȘTE ȘI Tranzacție: Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, a cumpărat Viața Medicală. Surse: 1 an de negocieri cu cei 9 acționari pentru a le câștiga încrederea

Holdingul Green Group, înființat în 2011, este cel mai mare parc integrat de reciclare din Europa de Sud-Est, reunind 6 companii specializate în gestionarea, reciclarea și valorificarea deșeurilor. Din grup fac parte companiile GreenTech, activă din 2002, GreenFiber International, al doilea mare producător de fibră sintetică din Europa, GreenGlass, GreenLamp Reciclare, GreenWEEE International și Total Waste Management.

În afara României, grupul deține fabrici în Macedonia, Serbia și Lituania.

Din 2016, Green Group este deținut de Abris Capital Partners, unul dintre principalii manageri de fonduri din regiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
green group
slovacia
investitie
fabrica reciclare pet
mase plastice