Huawei Technologies va investi 3,1 miliarde de dolari în Italia, unde va crea 1.000 de locuri de muncă în trei ani

Huawei Technologies va investi 3,1 miliarde de dolari în Italia, unde va crea 1.000 de locuri de muncă în trei ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2019

Huawei Technologies a anunțat luni că va investi 3,1 miliarde de dolari în Italia și va crea 1.000 de locuri de muncă, în următorii trei ani, cerând guvernului de la Roma să asigure utilizarea ”transparentă, eficientă și corectă” a ”dreptului său de veto” în dezvoltarea rețelei 5G, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul general al diviziei din Italia a grupului chinez, Thomas Miao, a spus că acest drept de veto (golden power), care permite statului să intervină îm sectorul privat pentru protejarea securității naționale”, ar trebui să fie aplicat tuturor furnizorilor din Uniunea Europeană, scrie News.ro

Italia a întărit recent această măsură, parțial din cauza îngrijorărilor legate de posibila implicare a Huawei și a altei companii chineze, ZTE, în dezvoltarea rețelelor 5G, a declarat vineri o sursă guvernamentală.

EXCLUSIV FOTO Austriecii S+B Gruppe cumpără o proprietate celebră din fața BNR de la un investitor presat de datorii. În loc poate ridica birouri sau un hotel CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Austriecii S+B Gruppe cumpără o proprietate celebră din fața BNR de la un investitor presat de datorii. În loc poate ridica birouri sau un hotel

Miao a spus că Huawei va crea 1.000 de locuri de muncă în Italia, în următorii trei ani și a confirmat că Huawei va desființa 1.000 de locuri de muncă în Statele Unite.

Acesta a mai spus că dacă Huawei va fi menținută pe o listă neagră de companii de către Washington, grupul are un plan B pentru a garanta aprovizionarea cu componente.

Statele Unite au încercat să convingă Italia și alte state aliane europene să evite echipamentele Huawei și să supravegheze cu atenție ZTW, acuzând că produsele lor implică riscuri de securitate. Ambele companii au negat cu tărie existența unor astfel de riscuri.

Coaliția de guvernare a Italiei, formată anul trecut de Mișcarea 5 Stele și partidul de extremă dreapta Liga, a susținut în martie planul ”O centură un drum” al Chinei, devenind prima putere occidentală care a susținut această inițiativă pentru a revigora economia italiană.

Apropierea Italiei de Huawei a nemulțumit Washingtonul și i-a alarmat pe unii aliați europeni, care sunt îngrijorați că Beijingul ar putea obține acces la tehnologii sensibile.

CONFIRMARE: FOTO O companie chineză, printre cei mai importanți furnizori de scaune de birou din China, pune la bătaie aproape 10 milioane de dolari pentru a deschide o fabrică de mobilă în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE: FOTO O companie chineză, printre cei mai importanți furnizori de scaune de birou din China, pune la bătaie aproape 10 milioane de dolari pentru a deschide o fabrică de mobilă în România

Pentru a calma îngrijorările americane, Roma a aprobat săptămâna trecută un decret pentru întărirea puterii sale în proiectele de infrastructură, care implică crearea rețelei de telecomunicații 5G. Decretul trebuie să fie adoptat de către Parlament în următoarele 60 de zile, sau documentul va expira.

Miao a cerut ca puterea guvernului de decizie în privința 5G să fie aplicată nu doar companiilor din afara UE ci tuturor furnizorilor din UE.

“Este foarte important ca tehnologia 5G să fie neutră”, a afirma Miao, adăugând că noile norme ar trebuie să fie aplicate ”tuturor jucătorilor, pentru a fi siguri că din prima zi vom avea o infrastructură sigură și de încredere”.

El a mai cerut guvernului să accelereze procedurile de aprobare.

”În cel mai rău caz, ar putea fi necesare 165 de zile pentru a obține aprobarea pentru acordurile legate de 5G”, a declarat Miao reporterilor, adîugând că este o perioadă prea lungă.

Telecom Italia și Vodafone Italia vor finaliza în curând un acord pentru instalarea infrastructurii 5G în Italia. Ambele companii așteaptă decretul pentru a decie cum să facă afaceri cu partenerii chinezi, cum este Huawei.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei technologies
italia