100 de dezvoltatori au avut acces la datele personale ale utilizatorilor în ciuda noilor măsuri pentru protejarea intimității luate de Facebook

100 de dezvoltatori au avut acces la datele personale ale utilizatorilor în ciuda noilor măsuri pentru protejarea intimității luate de Facebook
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 nov 2019

Datele personale ale utilizatorilor care sunt și membrii ai grupurilor de discuții au fost accesate “necorespunzător” de aproximativ 100 de dezvoltatori de aplicații. Unele dintre cazuri au avut loc chiar în ultimele luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Facebook a anunțat că a descoperit dovezi ale accesării necorespunzătoare de către aproximativ 100 de dezvoltatori a datelor personale aparținând membrilor grupurilor de discuții ale rețelei sale sociale.

Incidentele s-au produs în ciuda noilor reguli implementate de Facebook în august 2018, ca urmare a cazului Cambridge Analytica. După Cambridge Analytica, Facebook a dezactivat API-ul pentru grupurile de discuții.

Ulterior, API-ul a fost relansat cu noi reguli care, conform Facebook, ar fi trebuit să îmbunătățească intimitatea utilizatorilor și să nu mai permită dezvoltatorilor să acceseze discreționar datele personale ale acestora.

FOTO Facebook are un nou logo CITEȘTE ȘI FOTO Facebook are un nou logo

În ciuda noilor măsuri, aplicațiile terțe pentru gestionarea grupurilor de discuții, pe care unii administratori le folosesc, au avut în continuare acces la datele membrilor grupurilor de discuții. Vorbim de nume, poze de profil și alte date care pot duce la identificarea persoanelor.

Cele mai recente accesări au avut loc chiar în ultimele două luni.

Facebook nu a făcut public numele dezvoltatorilor, însă spune că le va cere acestora să șteargă datele obținute pe această cale și că va face apoi un audit pentru a confirma că problema a fost rezolvată.

Tot Facebook spune că nu a descoperit până acum niciun indiciu care să arate că datele ar fi fost folosite abuziv de cei care le-au obținut.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
grupuri
dezvoltatori