16 aplicații cu malware, descoperite în Play Store

16 aplicații cu malware, descoperite în Play Store
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 oct 2022

Dezvoltatorii de aplicații pentru Android continuă să depășească securitatea Google și să strecoare aplicații care conțin componente ascunse, înșelând utilizatorii înainte ca gigantul american să le identifice și să le elimine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

McAfee a descoperit nu mai puțin de 16 aplicații de tip „clicker” în magazinul oficial pentru Android, aplicații care folosesc resursele smartphone-urilor pentru a produce banii în mod fraudulos pentru dezvoltatori.

Aplicațiile în cauză încarcă reclame ascunse de ochii utilizatorilor și dau automat click pe acestea pentru a genera venituri. Drept urmare, telefoanele utilizatorilor pot merge mai greu și consuma o cantitate mai mare de date.

Aplicația WhatsApp a căzut. Zeci de mii de utilizatori se plâng că nu pot trimite mesaje CITEȘTE ȘI Aplicația WhatsApp a căzut. Zeci de mii de utilizatori se plâng că nu pot trimite mesaje

În mod ironic, multe dintre aceste aplicații promit tocmai rezolvarea unor probleme de funcționare și optimizarea rulării smartphone-urilor cu Android. Unele se promovează chiar ca „ad blockers”, deși, în realitate, încarcă pe ascuns reclame.

Conform celor de McAfee, aplicațiile descoperite însumau deja peste 20 de milioane de instalări, ceea ce înseamnă că un mare număr de utilizatori au fost victime fără a ști măcar.

Google a eliminat cele 16 aplicații din Play Store după ce a fost notificat de McAfee.

Acesta este doar cel mai recent caz dintr-un lung șir de situații în care măsurile de securitate bazate pe învățare mecanică, mult lăudate de Google, sunt bătute de dezvoltatorii rău intenționați.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
malware
play store
mcafee
android