1Password implementează logarea biometrică

1Password implementează logarea biometrică
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 mai 2023

Popularul manager de parole 1Password anunță implementarea suportului pentru tehnologia passkeys, care poate fi folosită pentru logarea biometrică, ca alternativă la scrierea unei parole.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Promis pentru începutul acestui an, 1Password lansează, cu o mică întârziere, suportul pentru passkeys. Acesta va putea fi folosit de utilizatori începând cu data de 6 iunie.

Passkeys reprezintă o tehnologie de securizare a autentificării online creată de FIDO Alliance, din care fac parte mai multe mari companii, inclusiv Apple, Google și Microsoft.

Windows 11 se poate conecta la iPhone, pentru acces la apeluri, mesaje și notificări CITEȘTE ȘI Windows 11 se poate conecta la iPhone, pentru acces la apeluri, mesaje și notificări

Folosind conceptul de chei publice și private de criptare, această tehnologie permite utilizatorilor să salveze cheile local și, în momentul logării pe un site, să le verifice prin mijloace biometrice, precum scanarea amprentei sau recunoașterea facială.

Practic, în loc să memoreze și să scrie o parolă, utilizatorul va folosi funcția de securitate biometrică pe care o are la dispoziție pe telefon (sau orice alt dispozitiv) pentru a se loga în cont.

Spre deosebire de parole, care ajungeau pe serverele online pentru verificare, de unde puteau intra în posesia hackerilor, aceste chei sunt salvate doar local. Astfel, tehnologia passkeys nu este doar mai comodă pentru utilizatori, ci și mai sigură.

Spre deosebire de Apple, Google și Microsoft, care implementează acest suport la nivelul propriilor platforme, 1Password funcționează pe toate platformele importante și permite utilizatorilor să salveze și să folosească tehnologia passkeys atât pe Windows, cât și pe Android sau iOS.

Pentru a deveni cu adevărat utilă, este necesar ca tot mai multe servicii online să adopte această tehnologie. Deocamdată, doar câteva zeci de companii, printre care și Google și eBay, oferă suport pentru passkeys.

viewscnt
Afla mai multe despre
1password
passkey
securitate