VIDEO WhatsApp lansează o nouă funcție de securizare a conversațiilor

VIDEO WhatsApp lansează o nouă funcție de securizare a conversațiilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 mai 2023

Chat Lock protejează conversațiile sensibile într-un folder special, care poate fi securizat cu parolă sau biometric.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

WhatsApp anunță Chat Lock, o nouă funcționalitate prin care Meta încearcă să crească percepția de securitate a utilizatorilor, în special a celor care și-au pierdut în ultimii ani încrederea în companie.

Chat Lock costă, în primul rând, într-un folder în care pot fi mutate conversațiile sensibile. Accesul la acesta poate fi securizat cu o parolă sau cu mijloacele de autentificare biometrice disponibile, precum scanarea amprentei sau recunoașterea facială.

Aplicația Google creează probleme pe smartphone-urile Google CITEȘTE ȘI Aplicația Google creează probleme pe smartphone-urile Google

Mai mult, notificările pentru conversațiile securizate cu Chat Lock nu vor afișa numele expeditorului și nici conținutul mesajelor respective, pentru a nu putea fi văzute de alte persoane.

Noua facilitate se adaugă celorlalte opțiuni de securitate pe care WhatsApp le oferă deja. Conversațiile realizate cu aplicația deținută de Meta folosesc unul dintre cei mai puternici algoritmi de criptare E2E.

În plus, accesul general la WhatsApp poate fi și el protejat biometric. Din acest punct de vedere, Chat Lock adaugă un strat suplimentar de securitate, pentru cei cu adevărat preocupați de protejarea intimității.

WhatsApp promite că vor urma o serie îmbunătățiri pentru Chat Lock, printre care se vor numără posibilitatea blocării celorlalte dispozitive conectate la același cont și cea a creării unei parole diferite de cea prin care este restricționat accesul general la aplicație.

Funcționalitatea Chat Lock va fi implementată treptat în următoarele săptămâni, astfel că nu toți utilizatorii au acces imediat la aceasta.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
securitate
comunicare