5G poate crește prețul smartphone-urilor cu câteva sute de dolari

5G poate crește prețul smartphone-urilor cu câteva sute de dolari
scris 7 dec 2018

Șeful OnePlus, unul din numeroșii producători care lucrează la implementarea tehnologiilor 5G, spune că noul standard în comunicații va adăuga între două și trei sute de dolari la prețul final.

Ca și cum nu s-ar fi scumpit suficient în ultimii doi ani, smartphone-urile cu 5G, adică în primul val flagship-urile, ar urma să coste cu 200-300 de dolari mai mult decât versiunile similare cu 4G.

Afirmația aparține șefului OnePlus, Pete Lau, care spune că implementarea standardului 5G va fi un proces mult mai complex decât a fost cazul când s-a trecut la 4G sau la 3G.

ULTIMA ORĂ Fiica fondatorului Huawei, director financiar al companiei, a fost arestată în Canada CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fiica fondatorului Huawei, director financiar al companiei, a fost arestată în Canada

Una din provocări este chiar crearea unui dispozitiv care să arate bine. Antenele multiple necesare pentru 5G forțează producătorii să schimbe designul și să-l acomodeze noului standard, iar din prototipurile de până acum se pare că telefoanele cu 5G ies mai urâte.

O altă problemă privește roaming-ul global. Va fi mult mai dificil de creat un smartphone compatibil cu cât mai multe din frecvențele folosite de operatori pentru 5G. Asta înseamnă că producătorii ar putea fi obligați să dezvolte versiuni diferite care să funcționeze doar în anumite regiuni.

Cu toate provocările, OnePlus va fi una din primele companii care vor lansa un smartphone cu 5G pentru că există cerere și pentru că este important ca inginerii companiei să aibă cât mai mult timp la dispoziție pentru a implementarea 5G în produsele viitoare, spune Pete Lau.

Apple a brevetat un design pentru AirPods care include funcții biometrice CITEȘTE ȘI Apple a brevetat un design pentru AirPods care include funcții biometrice

Din cauza costurilor crescute pe care trecerea la 5G le presupune, OnePlus la fel ca și alți producători probabil, va dezvolta în paralel două versiuni: una 5G și una 4G. Cea din urmă ar putea fi preferată în continuare de utilizatorii care nu sunt dispuși să plătească în plus pentru o tehnologie care încă are nevoie de timp să se maturizeze.

Președintele Qualcomm, Cristiano Amon, crede că estimarea lui Lao este puțin exagerată și că vor exista producători care vor fi mai agresivi în ceea ce privește prețul.

OnePlus a lansat în urmă cu o lună smartphone-ul 6T, un dispozitiv considerat la unison cel mai accesibil flagship. OnePlus 6T oferă majoritatea caracteristicilor unui model de top, dar costă 580 de euro, semnificativ mai puțin decât prețurile care sar de 1.000 de euro practicate de alți producători.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
smartphone
oneplus
qualcomm