Trei sferturi dintre gospodăriile din România au acces la rețeaua de internet

Trei sferturi dintre gospodăriile din România au acces la rețeaua de internet
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2018

Aproape trei sferturi, 72,4%, dintre gospodăriile din România au acces la rețeaua de internet de acasă, în creștere cu 3,8 puncte procentuale față de anul anterior, potrivit datelor publicate, joi, de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În anul 2018, aproape trei sferturi dintre gospodăriile din România (72,4%) au acces la rețeaua de internet de acasă, 62,9% dintre acestea fiind localizate în mediul urban”, se arată în comunicat.

Pe regiuni, conectarea la internet a fost mai răspândită în cadrul gospodăriilor din regiunea București-Ilfov (8 din 9 gospodării au acces la internet de acasă), urmată de regiunile Vest și Nord-Vest. Cele mai mici ponderi sunt înregistrate de regiunile Nord-Est (65,1%) și Sud-Est (65,2%), scrie News.ro

Facebook a oferit unor companii acces preferențial la datele utilizatorilor, potrivit unor documente CITEȘTE ȘI Facebook a oferit unor companii acces preferențial la datele utilizatorilor, potrivit unor documente

Tipurile de conexiune folosite la accesarea internetului de acasă sunt, în proporție de 82,1%, conexiunile broadband fixe (conexiunile de bandă largă fixe), urmate la mare distanță de conexiunile broadband mobile (57,3%) și de conexiunile narrowband (12,5%).

Din totalul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 ani, proporția celor care au folosit vreodată internetul a fost de 78,8%, din care 89,7% în ultimele 3 luni. Totodată, dintre utilizatorii curenți, 75,5% folosesc internetul cu frecvență zilnică sau aproape zilnică, în creștere cu 2,2 puncte procentuale față de anul anterior (75,5% față de 73,3%).

Pe regiuni de dezvoltare, ponderea persoanelor care au utilizat vreodată internetul a fost de 93,6% în regiunea București – Ilfov care constituie cel mai ridicat procent din țară, urmată de regiunile Vest (88,3%) ṣi Nord – Vest (83,9%). La polul opus se află regiunile Sud-Muntenia (71,0%) ṣi Sud-Est (69,9%).

Proporția bărbaților care folosesc sau au folosit vreodată internetul este puțin mai mare decât cea a femeilor, 79,7% față de 77,9%, diferența fiind doar de 1,8 puncte procentuale, în scădere față de anul anterior când se înregistra o diferență de 2,7 puncte procentuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
internet
ins