6 din 10 studenți români sunt îngrijorați că părinții lor ar putea deveni victime ale fraudei online

6 din 10 studenți români sunt îngrijorați că părinții lor ar putea deveni victime ale fraudei online
scris 1 nov 2019

Șase din zece studenți români (59%) au cel puțin o îngrijorare cu privire la capacitatea părinților lor de a face față sarcinilor tehnologice sau la riscul de a deveni victime ale fraudei atunci când nu sunt în preajmă, în timp ce 17% dintre părinți spun că le lipsește suportul IT al copiilor lor mai mult decât compania acestora, reiese dintr-un raport publicat, vineri, de Kaspersky.

Conform cercetării, aproape o treime (31%) dintre părinții care nu sunt prea pricepuți într-ale tehnologiei și au copii la facultate recunosc faptul că se confruntă zilnic cu dificultăți legate de tehnologie, odată rămași fără sprijin, scrie Agerpres.

WhatsApp poate fi securizat cu amprenta pe Android CITEȘTE ȘI WhatsApp poate fi securizat cu amprenta pe Android

De asemenea, 23% dintre părinții din România recunosc, în mai mică măsură, că ar avea astfel de probleme, un procent mai mic (13%) înregistrându-se doar în Slovacia.

Totodată, peste o treime dintre părinții (43%) care sunt începători în domeniul tehnologiei și au copii la facultate recunosc că i-au sunat pentru asistență tehnică de la distanță, în timp 17% au declarat chiar că le lipsește suportul IT al copiilor lor mai mult decât compania lor, atunci când nu sunt în preajmă.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
frauda online
kaspersky