Samsung și Huawei s-au distanțat în topul producătorilor de smartphone-uri

Samsung și Huawei s-au distanțat în topul producătorilor de smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 nov 2019

În trimestrul în care, după doi ani, smartphone-urile au revenit pe creștere, Samsung și Huawei și-au crescut cota de piață, în vreme ce Apple a pierdut din nou.

Urmărește-ne și pe Google News

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Conform analizei făcute de Canalys, Samsung și Huawei au crescut în ultimul an cu 11% respectiv 29%.

Samsung a livrat 79,9 milioane de unități în Q3, în vreme ce Huawei a ajuns la 66,8 milioane de unități.

Apple, de cealaltă parte, a scăzut de la 46,9 milioane de unități în urmă cu un an, la 43,5 în Q3. Însă, scăderea Apple s-a redus față de trimestrul anterior, fiind acum de doar 7%.

 Câștigătorii UiPath Automation Awards: compania românească SmartDreamers și un startup polonez CITEȘTE ȘI Câștigătorii UiPath Automation Awards: compania românească SmartDreamers și un startup polonez

Samsung își păstrează poziția de lider al pieței, însă Huawei se apropie puternic. Dacă în urmă cu doi ani erau 20 milioane de unități între cei doi, acum aceștia mai sunt separați doar de 12 milioane de unități.

Huawei a crescut spectaculos, în ciuda interdicțiilor impuse de Casa Albă. Însă, creșterea vine din China. În restul lumii, Huawei a scăzut în realitate.

Canalys a calculat că piața smartphone-urilor a crescut în Q3 cu 1%, după ce au fost livrate 352,4 milioane de dispozitive.

Samsung și Huawei s-au distanțat în topul producătorilor de smartphone-uri

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
huawei
apple
smartphone