Acționarii Twitter votează în favoarea acordului de preluare al lui Elon Musk, în valoare de 44 de miliarde de dolari

Acționarii Twitter votează în favoarea acordului de preluare al lui Elon Musk, în valoare de 44 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2022

Acționarii Twitter (TWTR) au votat în favoarea tranzacției de preluare de către Elon Musk, în valoare de 44 de miliarde de dolari, reprezentând 54,20 dolari pe acțiune. Acțiunile companiei au deschis marți la puțin sub 41 de dolari pe acțiune, cu aproape 25% sub prețul tranzacției, transmite CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Votul a avut loc la câteva zile după cea de-a treia scrisoare a lui Musk către Twitter prin care încerca să rezilieze acordul lor, aceasta fiind legată de o presupusă indemnizație de concediere de 7,75 milioane de dolari pe care compania a făcut-o fostului său șef de securitate, Peiter Zatko, care ulterior a dat în vileag presupusele vulnerabilități de securitate și confidențialitate, scrie News.ro.

Google lansează primele widget-uri pentru iOS 16 CITEȘTE ȘI Google lansează primele widget-uri pentru iOS 16

În scrisoare, avocații lui Musk au susținut că plata - despre care se spune că a fost făcută lui Zatko și avocaților săi la 28 iunie, ca parte a unui acord de separare - a încălcat o prevedere a contractului de achiziție. 

Twitter a fost de acord să nu ofere angajaților plăți compensatorii în afara "cursului obișnuit al activității, în conformitate cu practicile anterioare", potrivit contractului.

Twitter a criticat ultimul efort al lui Musk de a ieși din afacere ca fiind "invalid și nelegal".

Musk a trimis prima dată o scrisoare de reziliere a acordului în iulie, susținând că Twitter a încălcat acordul prin prezentarea eronată a numărului de conturi de spam și de conturi false de roboți pe platforma sa.

Twitter l-a dat în judecată pe Musk pentru a finaliza achiziția, acuzându-l pe miliardar că a folosit roboții ca pretext pentru a ieși dintr-o afacere în legătură cu care a dezvoltat remușcări de cumpărător în urma unui declin al pieței.

Zatko a depus mărturie în fața Senatului SUA despre ceea ce el a afirmat că sunt vulnerabilitățile grave ale Twitter în materie de securitate și confidențialitate, inclusiv despre posibilitatea de a avea agenți de informații străini pe statul său de plată.

Procesul dintre Musk și Twitter este programat să se judece pe 17 octombrie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
twitter