Google nu va mai produce laptopuri Pixelbook

Google nu va mai produce laptopuri Pixelbook
scris 13 sep 2022

Criza actuală a determinat Google să închidă anumite proiecte, printre care se numără și producerea laptopurilor din seria Pixelbook.

Google a anulat următorul laptop din seria Pixelbook, deși acesta se afla într-un stadiu avansat de dezvoltare, susțin surse din cadrul companiei citate de The Verge. Mai mult, gigantul american a dizolvat complet echipa care se ocupa de acestea.

Mutarea face parte dintr-o serie de decizii luate de compania americană, prin care se încearcă reducerea costurilor prin sacrificarea anumitor proiecte.

Google va îmbunătăți calitatea audio a convorbirilor telefonice CITEȘTE ȘI Google va îmbunătăți calitatea audio a convorbirilor telefonice

Asta înseamnă că Google renunță să mai producă laptopuri, la aproape o decadă de când a lansat Chromebook Pixel, primul hardware Google cu branding-ul Pixel.

Nici seria mai ieftină, Pixelbook Go, nu se bucură de multă atenție din partea companiei. Google nu a mai lansat un model nou al acestei serii din 2019.

Google are un lung istoric de decizii confuze și reveniri asupra acestor decizii. A renunțat la Google Glass, pe care l-a făcut produs business, a renunțat la ceasuri după care s-a răzgândit și a renunțat la tablete pentru ca acum să se concentreze, din nou, pe ele.

Asta poate însemna că, peste câțiva ani, Google se va răzgândi, dacă va considera necesar, și va produce din nou laptopuri premium cu Chrome OS.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
laptopuri
pixelbook
chrome os