Acțiunile Altaba, fostă Yahoo, cresc puternic în prima zi de tranzacționare

Acțiunile Altaba, fostă Yahoo, cresc puternic în prima zi de tranzacționare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 iun 2017

Acțiunile grupului cunoscut publicului ca Yahoo urcă puternic pe bursa electronică din SUA în prima zi de tranzacționare sub noul nume al companiei, Altaba. Compania și-a schimbat denumirea odată cu vânzarea diviziei de Internet către Verizon Communications.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzarea activităților principale ale Yahoo către Verizon a fost finalizată săptămâna trecută pentru suma de 4,48 miliarde de dolari, la aproximativ un an de la începerea negocierilor.

În urma tranzacției, principalul activ deținut de compania cunoscută până acum ca Yahoo este o participație de 15,5% la retailerul online din China Alibaba. Vineri, Yahoo a devenit oficial Altaba, intrând astăzi la tranzacționare sub această denumire și simbolul bursier AABA.

Acțiunile Altaba sunt în prezent în creștere cu peste 4% pe bursa electronică Nasdaq.

Google face un nou pas către un telefon propriu prin angajarea unui inginer esențial pentru Apple CITEȘTE ȘI Google face un nou pas către un telefon propriu prin angajarea unui inginer esențial pentru Apple

Verizon, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Statele Unite, va combina Yahoo cu AOL, cumpărată acum doi ani, în cadrul companiei Oath, sub conducerea directorului general al AOL, Tim Armstrong. Oath reunește peste 50 de branduri, care includ HuffPost, TechCrunch și Tumblr.

Verizon intenționează să desființeze aproximativ 2.000 de locuri de muncă, respectiv 15% din totalul celor 14.000 de posturi de la diviziile Yahoo și AOL. Yahoo a mai desființat 15% din locurile de muncă anul trecut, în timp ce AOL a renunțat la 500 de angajați.

Finalizarea preluării a fost întârziată de evaluarea impactului avut de scurgerile de date private ale utilizatorilor Yahoo, dezvăluite anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
verizon
altaba
yahoo
bursa
vanzare