Acțiunile Bento vin la bursă

Acțiunile Bento vin la bursă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 mar 2022

Titlurile societății  2B Intelligent Soft din domeniul IT și care operează sub marca Bento se vor lista miercuri pe piața AeRO, după închiderea cu succes a unei oferte publice la sfârșitul anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O nouă companie din domeniul tehnologiei informației vine pe bursa românească. Bento – Intellectually Curious, companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, se listează prin firma 2B Intelligent Soft  (BENTO) pe piața AeRO de la BVB începând din data de 16 martie.

Compania a închis din prima zi un plasament privat pentru acțiunile sale, atrăgând 5,6 milioane de lei de la investitori, capital care va alimenta dezvoltarea accelerată a companiei. Ca urmare a suprasubscrierii ofertei inițiale cu peste 120%, operațiunea derulată la sfârșitul lunii noiembrie a fost suplimentată de la 400.000 de acțiuni până la aproape 900.000 de acțiuni, sumele totale subscrise depășind 13 milioane de lei.

EXCLUSIV Statul face o platformă care va scana dezinformări în online. Cine asociază Guvernul, președintele și premierul cu corupția ori incompetența e suspect de propagandă rusă în algoritmi propuși CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Statul face o platformă care va scana dezinformări în online. Cine asociază Guvernul, președintele și premierul cu corupția ori incompetența e suspect de propagandă rusă în algoritmi propuși

„Ziua de azi marchează un capitol important în istoria companiei noastre și le mulțumim investitorilor pentru încrederea acordată. Când am pornit la drum împreună cu Radu acum aproximativ 17 ani, tot ce ne doream era să ne urmărim pasiunea pentru IT și să dezvoltăm aplicații software care să îmbunătățească viața clienților noștri. Astăzi, Bento este o companie cu peste 70 de angajați, cu o expertiză substanțială în dezvoltarea și implementarea de software și integrarea sistemelor IT, cu propria proprietate intelectuală, colaborând cu organizații de toate dimensiunile din România, Elveția și SUA", spunea la respectivul moment Vlad Bodea, co-fondator și membru în Consiliul de Administrație al Bento. 

"Accesul la piața de capital ne oferă oportunitatea de a accelera dezvoltarea companiei și de a ne extinde și mai mult prezența la nivel internațional. Pe termen mediu și lung avem în vedere consolidarea produselor software proprii, precum Bento Field Service Management sau Bento Mobile Device Management și punerea la punct a unor noi canale de marketing și vânzări dedicate promovării și contractării de proiecte aferente acestor produse la nivel global."

IQ DIGITAL. Zeci de specialiști în digitalizare își oferă expertiza, gratuit, pentru IMM-urile din România. Cine e în spatele inițiativei lansate azi și ce va urma? CITEȘTE ȘI IQ DIGITAL. Zeci de specialiști în digitalizare își oferă expertiza, gratuit, pentru IMM-urile din România. Cine e în spatele inițiativei lansate azi și ce va urma?

Compania este administrată de un Consiliu de Administrație, format din trei membri aleși cu un mandat de doi ani: Radu Scarlat (președinte), Vlad Bodea (membru) și Claudiu Negrișan, (membru ne-executiv).

Infuzia de capital obținută în urma plasamentului privat va fi utilizată pentru accelerarea dezvoltării companiei pe verticală, cât și pe orizontală, prin extinderea portofoliului de clienți și consolidarea produselor proprii. De asemenea, Bento are în plan dezvoltarea canalelor de vânzare și marketing pentru promovarea acestor produse software în regiunea Europei de Est și Balcani prin stabilirea de parteneriate cu companii locale din piețele țintă.

În 2020, ultimele rezuktate auditate, Bento a înregistrat o cifră de afaceri de 15,3 milioane de lei și un profit net de 1,9 milioane de lei. În primele șase luni din 2021, Bento a raportat venituri de 12,6 milioane de lei, o creștere record de 99% față de aceeași perioadă a anului trecut. Compania estimează o cifră de afaceri de 26,3 milioane de lei pentru întreg anul 2021 și un profit net de 4,6 milioane de lei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bento
plasament privat
bursă