Acțiunile gigantului chinez de inteligență artificială SenseTime au scăzut cu peste 18% în urma morții fondatorului acestuia

Acțiunile gigantului chinez de inteligență artificială SenseTime au scăzut cu peste 18% în urma morții fondatorului acestuia
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2023

Acțiunile companiei chineze de inteligență artificială SenseTime au scăzut luni cu până la 18,25%, la un minim istoric, după vestea morții fondatorului acesteia, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Titlurile SenseTime cotate la Hong Kong au scăzut luni până la 1,03 dolari Hong Kong (0,13 dolari), cel mai redus nivel din istoria companiei, conform datelor LSEG.

Firefox pentru Android adaugă suport pentru sute de extensii CITEȘTE ȘI Firefox pentru Android adaugă suport pentru sute de extensii

Acțiunile companiei de AI au scăzut în acest an cu aproximativ 50%, scrie News.ro.

Fondatorul SenseTime și cercetător în AI Tang Xiao’ou a murit vineri, la vârsta de 55 de ani, în urma unei boli, a anunțat compania într-un comunicat publicat sâmbătă.

SenseTime nu a dezvăluit cauza morții sale.

”Cu inima foarte grea, anunțăm vestea tristă că iubitul nostru fondator, Tang Xiao'ou... a cedat în urma unei boli și ne-a părăsit pentru totdeauna la 11:45 p.m. pe 15 decembrie 2023”, a spus SenseTime într-o postare pe contul său oficial WeChat.

”Cele mai profunde simpatii pentru familia profesorului Tang în acest moment trist! Înțelepciunea, entuziasmul și explorarea nesfârșită a științei de către profesorul Tang ne vor inspira întotdeauna să rămânem fideli aspirațiilor noastre originale și să mergem înainte”, a spus compania pe rețelele de socializare.

SenseTime dezvoltă platforme și tehnologii software AI, inclusiv generarea de conținut și recunoașterea facială activată de AI.

Compania s-a alăturat cursei globale de dezvoltare a AI generativă, deoarece ChatGPT de la OpenAI a explodat în popularitate după lansarea sa în noiembrie 2022.

Modificări fiscale, avizate: Ajustarea bazei TVA în cazul reducerilor de preț, clarificarea termenului pentru depunerea unor declarații, scutire de accize pentru consumul tehnologic de gaze CITEȘTE ȘI Modificări fiscale, avizate: Ajustarea bazei TVA în cazul reducerilor de preț, clarificarea termenului pentru depunerea unor declarații, scutire de accize pentru consumul tehnologic de gaze

Cu toate acestea, compania a fost plasată pe o listă neagră a comerțului din SUA în 2019, ceea ce restricționează firmele americane să facă afaceri cu ea.

SUA au susținut că SenseTime este legată de încălcările drepturilor omului în regiunea Xinjiang din China.

Tang a fondat SenseTime în 2014, iar compania a fost listată la Bursa de Valori din Hong Kong în 2021.

El a deținut, de asemenea, funcțiile de director al Laboratorului Pujiang, director al Laboratorului Shanghai AI și profesor al Universității Chineze din Hong Kong, potrivit Reuters.

În comunicatul său de sâmbătă, compania l-a salutat pe Tang drept ”un reprezentant remarcabil în domeniul inteligenței artificiale în China”.

viewscnt
Afla mai multe despre
sensetime
bursa