Acțiunile Palantir, companie de AI în domeniul apărării și informațiilor din SUA, au crescut cu peste 25% datorită rezultatelor trimestriale

Acțiunile Palantir, companie de AI în domeniul apărării și informațiilor din SUA, au crescut cu peste 25% datorită rezultatelor trimestriale
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2024

Acțiunile Palantir, companie cunoscută pentru activitatea sa de software și inteligență artificială în sectorul de apărare și informații cu guvernul SUA, au crescut cu peste 25% marți, la o zi după ce a publicat rezultate financiare pentru trimestrul patru care au depășit așteptările analiștilor și care au arătat o cerere puternică pentru ofertele sale de inteligență artificială, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile trimestriale ale Palantir au crescut cu 20%, până la 608,4 milioane de dolari, față de cele 602,4 milioane de dolari așteptate de Wall Street.

Vodafone România a pierdut clienți pe telefonie mobilă față de trimestrul anului fiscal anterior. Mai puțini clienți și pe segmentul de internet fix CITEȘTE ȘI Vodafone România a pierdut clienți pe telefonie mobilă față de trimestrul anului fiscal anterior. Mai puțini clienți și pe segmentul de internet fix

Palantir a spus că se așteaptă să raporteze venituri între 612 și 616 milioane dolari în primul trimestru, mai puțin față de cele 617 milioane dolari anticipate de analiști, scrie News.ro.

Într-o scrisoare adresată acționarilor, CEO-ul Alex Karp a spus că cererea pentru modele lingvistice mari în SUA va continua.

Palantir și-a extins platforma de inteligență artificială sau AIP, iar Karp a spus că a efectuat aproape 600 de proiecte pilot cu această tehnologie anul trecut.

Analiștii de la Citi au adus ratingul acțiunilor Palantir la neutru, de la vânzare, și și-au majorat prețul țintă al acestora de la 10 USD la 20 USD.

El a spus că Palantir a livrat un trimestru al patrulea ”mai puternic decât se aștepta”, impulsionată de ”impulsul inovator” al unității comerciale a companiei, dar încă are unele rezerve cu privire la previziunile conservatoare pentru întregul an pentru sectoarele sale comerciale din afara SUA.

”Vedem că aceste riscuri sunt echilibrate de potențiale opțiuni de apel pentru noua monetizare AI (AIP) și de îmbunătățirea contractelor guvernamentale americane până în 2024”, au scris analiștii într-o notă de marți.

Analiștii Jefferies au actualizat, de asemenea, acțiunile și au spus că Palantir a livrat un trimestru ”impresionant”, condus în parte de creșterea sa pe segmentul comercial în SUA.

Doar 7% din veniturile Apple sunt aduse de Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI Doar 7% din veniturile Apple sunt aduse de Uniunea Europeană

Analiștii Jefferies au spus că au retrogradat acțiunile Palantir la începutul anului, deoarece credeau că va dura pentru ca platforma sa de AI să aibă un efect real, dar acum cred că Palantir se află într-un ”punct de inflexiune”.

”Suntem impresionați de faptul că AI Platform (AIP) crește mai repede decât așteptările noastre inițiale și considerăm că este oportun să facem o actualizare a acțiunilor pentru a reflecta impulsul. Ne-am înșelat, dar nu suntem încăpățânați.”, au scris analiștii într-o notă de marți.

viewscnt
Afla mai multe despre
palantir
ai
sua
actiuni