Acțiunile Ubisoft au scăzut după un plasament de obligațiuni în valoare de 494,5 milioane de euro

Acțiunile Ubisoft au scăzut după un plasament de obligațiuni în valoare de 494,5 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2023

Acțiunile dezvoltatorului francez de jocuri video Ubisoft au scăzut marți cu 9%, după ce a anunțat că a efectuat un plasament de obligațiuni convertibile în valoare de 494,5 milioane de euro, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania a spus că veniturile nete obținute vor fi folosite pentru a crește flexibilitatea financiară și pentru a refinanța datoria existentă, scrie News.ro.

Peste 600 de milioane de download-uri din Google Play au livrat malware anul acesta CITEȘTE ȘI Peste 600 de milioane de download-uri din Google Play au livrat malware anul acesta

”Succesul acestei emisiuni de obligațiuni convertibile, cu o maturitate de 8 ani, o premieră pentru Ubisoft și o premieră din mai 2019 pentru un emitent european care nu beneficiază de ratinguri din partea agențiilor de evaluare financiară, împreună cu un cupon de 2,875% și o primă de conversie de 47,5%, subliniază încrederea investitorilor în  siguranța financiară a Ubisoft, precum și în potențialul său de creare de valoare pe termen lung”, a spus directorul financiar al Ubisoft, Frédérick Duguet, într-un comunicat.

Acțiunile Ubisoft au înregistrat o performanță mixtă în ultimul an, deoarece investitorii au reacționat negativ la mai multe întârzieri ale lansării unor jocuri majore, dar au urmărit potențialele oportunități în noile drepturi pe care urmează să le achiziționeze ca parte a preluării Activision Blizzard de către Microsoft.

viewscnt
Afla mai multe despre
ubisoft
actiuni
bursa