Adrian-Victor Vevera, Directorul General ICI București, vorbitor la Critical Infrastructure Defense Challenge 2023

Adrian-Victor Vevera, Directorul General ICI București, vorbitor la Critical Infrastructure Defense Challenge 2023
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 29 oct 2023

Adrian-Victor Vevera, Directorul General ICI București, a participat la Critical Infrastructure Defense Challenge (CIDC) 2023, desfășurat în perioada 26-27 octombrie 2023, la Baku în Azerbaidjan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Evenimentul a fost organizat de Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale și Securitate Informațională al Azerbaidjanului și Serviciul de Securitate a Statului, reunind peste 1700 reprezentanți ai companiilor din țară și din străinătate, ai sectorului guvernamental, studenți și profesioniști din domeniu.

„În lumea interconectată de astăzi, protecția infrastructurii critice este esențială. Asistăm la un număr în creștere de amenințări cibernetice și atacuri asupra sectoarelor vitale, inclusiv energie, transport și asistență medicală, care pot avea consecințe de amploare asupra societății. Avem o responsabilitate colectivă în ceea ce privește protejarea infrastructurii critice. Colaborarea, schimbul de informații și cooperarea cu alte organizații, atât publice, cât și private, sunt componente esențiale pentru a promova un mediu de securitate cibernetică robust și proactiv.” a susținut Adrian-Victor Vevera, directorul general ICI București. Intervenția acestuia a avut loc în panelul cu tema „Rolul CERT-urilor în protecția infrastructurii critice”.

În cadrul evenimentului, în plus față de prezentări și discuții în paneluri, s-a desfășurat finala competiției Cyberwarfare cu scopul de a dezvolta abilități de apărare a sistemelor informaționale critice împotriva atacurilor cibernetice și managementul sistemelor informaționale în situații de criză. Mai mult decât atât, CIDC a oferit și o expoziție de soluții de securitate cibernetică, concursuri și chestionare virtuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
adrian-victor vevera
ici bucurești
critical infrastructure defense challenge 2023