Algoritmul Facebook va avantaja știrile originale

Algoritmul Facebook va avantaja știrile originale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 iul 2020

Facebook anunță o modificare a algoritmului responsabil de afișarea postărilor, de data aceasta una care vizează prioritatea cu care știrile ajung mai sus sau mai jos pe fluxul utilizatorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Rankarea cât mai sus în newsfeed-ul Facebook, la fel ca în cazul paginilor de căutare din Google, a ajuns esențială pentru site-urile web în general și organizațiile media în special, care pot genera astfel mai mult trafic.

Esențial în această ecuație este algoritmul pe care Facebook îl folosește pentru a stabili ce posturi merită să apară mai sus pentru un anumit utilizator și ce conținut este mai puțin interesant.

Discord se va lupta cu WhatsApp și restul pentru publicul larg CITEȘTE ȘI Discord se va lupta cu WhatsApp și restul pentru publicul larg

Acest algoritm va fi modificat din nou. Facebook spune că știrile originale postate de presă vor beneficia de o prioritate mai mare decât până acum și, teoretic, ar trebui să câștige o vizibilitate mai mare.

În același timp, modificarea va dezavantaja articolele anonime, care nu afișează numele autorului în cadrul postării sau pe site. Acestea vor fi mai puțin vizibile în cadrul rețelei sociale.

Este puțin probabil ca noua modificare a algoritmului Facebook să aibă un impact important asupra majorității utilizatorului. În primul rând, aceasta vizează doar știrile, nu și restul tipurilor de conținut.

În al doilea rând, știrile au și așa o vizibilitate în scădere pe Facebook. Compania americană a decis, pentru a mai închide gura celor care o acuză că nu gestionează corect știrile false și încurajările la ură, să afișeze știrile în newsfeed, dar cu o prioritate mult mai mică decât postările prietenilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
stiri