Amazon anunță o creștere spectaculoasă a vânzărilor stick-urilor de video streaming Fire TV

Amazon anunță o creștere spectaculoasă a vânzărilor stick-urilor de video streaming Fire TV
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 ian 2022

Gigantul american Amazon anunță o creștere spectaculoasă a vânzărilor stick-urilor de video streaming Fire TV, care au depășit cu mult rivalul Roku.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Amazon spune că, la finele anului trecut, a depășit 150 de milioane de dispozitive Fire TV vândute, ceea ce reprezintă o creștere spectaculoasă față de 2020.

La finele anului 2020, gigantul american anunța că există 50 de milioane de conturi active care folosesc Fire TV. Deși sunt două sisteme diferite de măsurare a vânzărilor, progresul este unul vizibil.

Instagram a început să testeze fluxul cronologic CITEȘTE ȘI Instagram a început să testeze fluxul cronologic

Și în comparație cu rivalul Roku, Fire TV a ajuns să stea foarte bine, după performanța de anul trecut. Roku avea, la finele celui de al treilea trimestru din 2021, 56,4 milioane de conturi active.

Performanța dispozitivelor Fire TV nu este una întâmplătoare, ci vine după un an în care Amazon a lansat modelul Fire TV Stick 4K Max și, mai ales, și-a lansat propriile televizoare cu Fire TV.

În plus, dispozitivul a fost propulsat de campanii de reducere în magazinele online ale companiei americane. De Black Friday, Fire TV a fost cel mai vândut produs din portofoliul Amazon.

Pe viitor, Fire TV se va regăsi și în anumite modele de mașini, în urma unui parteneriat realizat de Amazon cu mai multe companii auto, printre care Ford, BMW și grupul Stellantis. 

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
fire tv
streaming
video
tv