Twitter a creat o echipă care să monitorizeze conținutul dăunător, înainte de împlinirea unui an de la asaltarea Capitoliului de către susținători ai lui Donald Trump

Twitter a creat o echipă care să monitorizeze conținutul dăunător, înainte de împlinirea unui an de la asaltarea Capitoliului de către susținători ai lui Donald Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2022

Twitter a creat o echipă care să monitorizeze conținutul dăunător, înainte de împlinirea unui an de la asaltarea Capitoliului de către susținători ai lui Donald Trump, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Platformele de socializare, inclusiv Twitter și Facebook, au fost acuzate că au permis extremiștilor să organizeze asediul de pe 6 ianuarie 2021, când susținătorii președintelui republican de atunci Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul pentru a împiedica Congresul să certifice victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidențiale, scrie News.ro.

Netflix, pe cale de a fi detronat de unul din cei mai mari rivali ai săi CITEȘTE ȘI Netflix, pe cale de a fi detronat de unul din cei mai mari rivali ai săi

Twitter a declarat că ”a convocat un grup de lucru interfuncțional” format din membri ai echipelor de integritate și încredere și siguranță ale site-ului său, cu ocazia împlinirii unui an de la atacul de la Capitoliu, care va urmări riscuri precum tweet-uri și conturi care incită la violență.

Compania nu a spus câți oameni fac parte din echipa de monitorizare, dar a explicat că își extinde activitățile de monitorizare a platformei în jurul evenimentelor globale majore și a adăugat că va continua să monitorizeze subiectele în tendințe și rezultatele căutării pentru conținut dăunător.

Un purtător de cuvânt al Meta Platforms, compania cunoscută anterior ca Facebook, a afirmat într-un comunicat de miercuri: ”Continuăm să monitorizăm activ amenințările de pe platforma noastră și vom răspunde în consecință”.

Un purtător de cuvânt al YouTube, companie care este deținută de Google, a declarat miercuri că platforma video online a eliminat în ultimul an zeci de mii de videoclipuri pentru încălcarea politicilor sale legate de alegerile din SUA și a spus că a continuat să monitorizeze îndeaproape pentru dezinformarea electorală pe site.

În martie, directorii generali ai Twitter, Google și Facebook au depus mărturie într-o audiere în fața Congresului SUA și au fost întrebați de parlamentarii americani dacă platformele lor poartă o anumită responsabilitate pentru revoltă.

Pe atunci, directorul general al Twitter, Jack Dorsey, a fost singurul director care a răspuns ”da”, dar a spus că trebuie să fie luat în considerare ”ecosistemul mai larg”.

La câteva zile după revolta de la Capitoliu, Twitter a anunțat suspendarea permanentă a contului lui Trump, invocând ”riscul unei instigări suplimentare la violență”.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
continut