Twitter a creat o echipă care să monitorizeze conținutul dăunător, înainte de împlinirea unui an de la asaltarea Capitoliului de către susținători ai lui Donald Trump

Twitter a creat o echipă care să monitorizeze conținutul dăunător, înainte de împlinirea unui an de la asaltarea Capitoliului de către susținători ai lui Donald Trump
scris 6 ian 2022

Twitter a creat o echipă care să monitorizeze conținutul dăunător, înainte de împlinirea unui an de la asaltarea Capitoliului de către susținători ai lui Donald Trump, transmite Reuters.

Platformele de socializare, inclusiv Twitter și Facebook, au fost acuzate că au permis extremiștilor să organizeze asediul de pe 6 ianuarie 2021, când susținătorii președintelui republican de atunci Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul pentru a împiedica Congresul să certifice victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidențiale, scrie News.ro.

Netflix, pe cale de a fi detronat de unul din cei mai mari rivali ai săi CITEȘTE ȘI Netflix, pe cale de a fi detronat de unul din cei mai mari rivali ai săi

Twitter a declarat că ”a convocat un grup de lucru interfuncțional” format din membri ai echipelor de integritate și încredere și siguranță ale site-ului său, cu ocazia împlinirii unui an de la atacul de la Capitoliu, care va urmări riscuri precum tweet-uri și conturi care incită la violență.

Compania nu a spus câți oameni fac parte din echipa de monitorizare, dar a explicat că își extinde activitățile de monitorizare a platformei în jurul evenimentelor globale majore și a adăugat că va continua să monitorizeze subiectele în tendințe și rezultatele căutării pentru conținut dăunător.

Un purtător de cuvânt al Meta Platforms, compania cunoscută anterior ca Facebook, a afirmat într-un comunicat de miercuri: ”Continuăm să monitorizăm activ amenințările de pe platforma noastră și vom răspunde în consecință”.

Un purtător de cuvânt al YouTube, companie care este deținută de Google, a declarat miercuri că platforma video online a eliminat în ultimul an zeci de mii de videoclipuri pentru încălcarea politicilor sale legate de alegerile din SUA și a spus că a continuat să monitorizeze îndeaproape pentru dezinformarea electorală pe site.

În martie, directorii generali ai Twitter, Google și Facebook au depus mărturie într-o audiere în fața Congresului SUA și au fost întrebați de parlamentarii americani dacă platformele lor poartă o anumită responsabilitate pentru revoltă.

Pe atunci, directorul general al Twitter, Jack Dorsey, a fost singurul director care a răspuns ”da”, dar a spus că trebuie să fie luat în considerare ”ecosistemul mai larg”.

La câteva zile după revolta de la Capitoliu, Twitter a anunțat suspendarea permanentă a contului lui Trump, invocând ”riscul unei instigări suplimentare la violență”.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
continut