Amazon continuă să interzică folosirea instrumentelor sale de recunoaștere facială de către poliție

Amazon continuă să interzică folosirea instrumentelor sale de recunoaștere facială de către poliție
scris 19 mai 2021

Amazon prelungește interdicția pentru poliție de a folosi software-ul său de recunoaștere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP.

Gigantul american al comerțului online și al tehnologiilor și-a confirmat marți decizia de a prelungi interdicția "până la noi ordine", fără a oferi mai multe detalii, scrie Agerpres.

Coherent Solutions, companie americană de software, intră pe piața din România CITEȘTE ȘI Coherent Solutions, companie americană de software, intră pe piața din România

În iunie anul trecut, compania a anunțat un moratoriu de un an, în contextul presiunii asociațiilor de apărare a libertăților și manifestațiilor împotriva violențelor polițienești și a rasismului în SUA.

Organizațiile neguvernamentale cer în special reforme profunde ale poliției și sistemelor de supraveghere, despre care ele spun că ia ca țintă în mod disproporționat persoanele de culoare.

Activiștii acuză de asemenea forțele de ordine că se folosesc de rețeaua de camere Ring a Amazon, utilizate de persoane particulare pentru securitate.

Amazon și-a exprimat speranța că moratoriul său va oferi "suficient timp Congresului pentru a introduce reguli potrivite" pentru o "utilizare etică" a acestor tehnologii.

Platforma de administrare a licențelor software Licenseware primește o investiție de 120.000 euro CITEȘTE ȘI Platforma de administrare a licențelor software Licenseware primește o investiție de 120.000 euro

Interdicția vine după decizii similare luate de Microsoft, IBM și Google.

Săptămâna trecută, o coaliție de ONG-uri a făcut apel la Amazon să înceteze complet să mai vândă Rekognition.

"Tehnologiile de recunoaștere facială sunt prea periculoase pentru a fi instalate în funcții de capriciile unor firme precum Amazon", a declarat Evan Greer din partea grupului Fight for the Future, membru al coaliției. 

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
recunoastere faciala