Amazon implementează tehnologia de plată cu palma în peste 500 de magazine din SUA

Amazon implementează tehnologia de plată cu palma în peste 500 de magazine din SUA
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 iul 2023

Până la finele anului, întreg lanțul de magazine Whole Foods va fi dotat cu un sistem prin care plata se poate face prin simpla scanare a palmei la ieșire.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Amazon anunță ca va implementa tehnologia Amazon One, care presupune scanarea palmei pentru plată, în toate cele peste 500 de magazine care compun lanțul Whole Foods.

Gigantul american a implementat deja acest sistem în peste 200 de magazine, restul urmând a fi dotate cu tehnologia Amazon One până la sfârșitul acestui an.

Amazon construiește o instalație de procesare a sateliților de 120 de milioane de dolari, la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida CITEȘTE ȘI Amazon construiește o instalație de procesare a sateliților de 120 de milioane de dolari, la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida

Pentru a plăti, clientul nu trebuie decât să treacă palma deasupra unui scaner. Asta după ce, în contul Amazon, au fost înregistrate datele biometrice și a fost adăugat un card valabil.

Amazon promovează această tehnologie scoțând în evidență simplitatea. Clientul nu are nevoie de niciun alt obiect pentru a face plăți, propria palmă fiind suficientă.

Sistemul celor Amazon este, însă, criticat de activiștii pentru protejarea intimității. Aceștia atrag atenția, pe de o parte, asuma faptului că datele sunt stocate în cloud, de unde pot fi interceptate de hackeri.

Pe de altă parte, criticii spun că Amazon nu informează clar clienții despre faptul că, prin cloud, colectează datele biometrice respective.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
plata cu palma
whole foods