Amazon le recomandă tuturor angajaților să lucreze de acasă

Amazon le recomandă tuturor angajaților să lucreze de acasă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 mar 2020

Angajații gigantului american Amazon pot lucra de acasă până la sfârșitul lunii, dacă le permite job-ul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Amazon le recomandă angajaților săi din toată lumea să lucreze de acasă până la finele lunii martie. Dar doar dacă este posibil acest lucru.

Spre deosebire de companii precum Google, Facebook și Twitter, unde majoritatea angajaților pot lucra la fel de bine și de acasă, cei mai mulți din angajații Amazon nu-și pot face treaba decât dacă se află fizic la job.

Toți angajații Twitter, obligați să lucreze de acasă CITEȘTE ȘI Toți angajații Twitter, obligați să lucreze de acasă

Lipsa fizică de la locul unde trebuie să-și desfășoare activitatea, pentru mulți angajați ai Amazon, înseamnă practic încetarea completă a activității. Curierii nu pot livra comenzile de acasă, cei din depozite nu pot primi și gestiona marfa dacă stau acasă și așa mai departe.

De aceea anunțul Amazon, care îi vizează pe toți cei aproape 800.000 de angajați de la nivel mondial, vine cu condiția “dacă se poate” -  să lucreze de acasă, dacă acest lucru este posibil, nu să stea acasă.

Anunțuri similare au fost făcute în ultimele zile și de alte companii de tehnologie. Google le-a recomandat să lucreze de acasă tuturor angajaților din America de Nord, Europa, Africa și Orientul Mijlociu.

Twitter, pe de altă, parte le-a transmis angajaților din întreaga lumea că sunt obligați să lucreze de acasă pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
coronavirus