Amazon reduce numărul de angajați din cadrul unității sale de asistență vocală „Alexa”

Amazon reduce numărul de angajați din cadrul unității sale de asistență vocală „Alexa”
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2023

Amazon.com a anunțat că reduce numărul de posturi în cadrul unității sale de asistență vocală Alexa, invocând prioritățile de afaceri „în schimbare” și o mai mare concentrare pe inteligența artificială generativă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reducerile afectează „câteva sute” de angajați care lucrează la Alexa, potrivit unei declarații Amazon remisă Reuters prin intermediul unui e-mail. O purtătoare de cuvânt a refuzat să detalieze numărul exact al angajaților care vor fi afectați, arată Adevărul.

FOTO Strat de zăpadă de peste 10 centimetri în Buzău. Mașină înzăpezită în Vrancea. Blocaje pe DN 10. Trafic blocat pe drumuri naționale, zone din Constanța inundate. Reactorul 1 de la Cernavodă, decuplat din cauza vijeliei CITEȘTE ȘI FOTO Strat de zăpadă de peste 10 centimetri în Buzău. Mașină înzăpezită în Vrancea. Blocaje pe DN 10. Trafic blocat pe drumuri naționale, zone din Constanța inundate. Reactorul 1 de la Cernavodă, decuplat din cauza vijeliei

„Ne mutăm unele dintre eforturile noastre pentru a ne alinia mai bine cu prioritățile noastre de afaceri și cu ceea ce știm că contează cel mai mult pentru clienți - ceea ce include maximizarea resurselor și a eforturilor noastre axate pe inteligența artificială generativă”, a declarat Daniel Rausch, vicepreședinte al Alexa și Fire TV, în e-mail. „Aceste schimbări ne determină să întrerupem unele inițiative”.

Amazon a făcut retrageri în diverse divizii în ultima săptămână, inclusiv în diviziile de muzică și jocuri, precum și în unele funcții de resurse umane.

Acesta va fi al treilea val de concedieri din compania Amazon din acest an

În luna aprilie, compania Amazon a anunțat faptul că încă 9.000 de angajați vor fi concediați. Aceste reduceri de personal au venit după ce compania anunțase la începutul acestui an că elimină aproximativ 18.000 de posturi ca parte a unei oferte majore de reducere a costurilor la gigantul comerțului electronic.

ULTIMA ORĂ Cutremur la vârful OpenAI. CEO-ul, fondator al companiei, a fost demis CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Cutremur la vârful OpenAI. CEO-ul, fondator al companiei, a fost demis

Andy Jassy, CEO-ul companiei, a declarat la acel moment că runda de reduceri de personal va afecta în principal persoanele care lucrează în următoarele divizii: Amazon Web Services, People Experience and Technology (PXT), publicitate și Twitch.

Reducerile de personal din prima jumătate a acestui an au loc pe fondul unui val de reduceri de locuri de muncă în industria tehnologică, în condițiile în care sectorul se confrunta cu o cerere indusă de pandemie pentru bunuri și servicii digitale și cu o incertitudine macroeconomică mai largă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
alexa