ANCOM propune un mecanism de soluționare a litigiilor între deținătorii de rețele de comunicații și utilizatori

ANCOM propune un mecanism de soluționare a litigiilor între deținătorii de rețele de comunicații și utilizatori
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 oct 2016

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a lansat marți în dezbatere publică un proiect de decizie care stabiliește condițiile în care poate interveni pentru rezolvarea litigiilor dintre furnizorii de rețele publice de comunicații electronice și operatorii de retea sau dintre furnizorii de rețele și persoanele care dețin infrastructuri în interiorul clădirilor, atunci când aceștia nu se înțeleg amiabil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul vizează modalitatea de sesizare a autorității de reglementare, actele premergătoare procedurii de soluționare a litigiilor și etapele de soluționare, care includ citarea părților, desfășurarea întâlnirilor și incidentele procedurale. După încheierea procedurii, autoritatea emite decizia de soluționare a litigiului, scrie News.ro.

Proiectul dă dreptul ANCOM să intervină pentru soluționarea litigiilor în situațiile în care părțile implicate nu ajung la o soluție amiabilă în dispute privind acordarea accesului la infrastructura fizică, modificarea clauzelor contractuale, inclusiv privind tarifele, sau punerea la dispoziție a unor informații privind amplasarea infrastructurii.

De asemenea, ANCOM poate interveni în dispute legate de efectuarea inspecției elementelor de infrastructură în vederea instalării unor elemente ale rețelelor de comunicații și de punerea la dispoziție a informațiilor referitoare la lucrările de inginerie.

Google lansează noi modele de smartphne-uri, la un eveniment în San Francisco CITEȘTE ȘI Google lansează noi modele de smartphne-uri, la un eveniment în San Francisco

Proiectul de decizie al ANCOM  a fost elaborat după intrarea în vigoare, în 28 iulie 2016, a Legii privind regimul infrastructurii fizice a rețelelor de comunicatii electronice.

"Noua lege acordă ANCOM atribuții de soluționare a unui număr semnificativ de categorii de litigii și prevede că Autoritatea să stabilească o procedură facultativă și gratuită de soluționare a acestora", a precizat autoritatea. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom