Android a pierdut teren în fața iOS în ultimii ani

Android a pierdut teren în fața iOS în ultimii ani
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 mai 2022

Piața sistemelor de operare pentru smartphone-uri este, în continuare, dominată de Android, însă, iOS a câștigat o importantă cotă de piață în ultimii ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform unui studiu recent dat publicității de StockApps, sistemul de operare dezvoltat de Google are în prezent o cotă de piață de 69,74%.

Asta, în comparație cu 77,32%, cota de piață pe care o avea în 2018, reprezintă o scădere de aproape opt procente pentru Android.

Google anunță Wallet, un portofel digital care preia multe din funcțiile Google Pay CITEȘTE ȘI Google anunță Wallet, un portofel digital care preia multe din funcțiile Google Pay

În contrast, iOS, sistemul de operare folosit de iPhone, a crescut de la 19,4% în urmă cu patru ani, la 25,49% în prezent. Diferențele de procente vin ca urmare a altor sisteme de operare, care reușesc încă să supraviețuiască într-o piață dominată de Android și iOS.

Șansele ca iOS să depășească Android cândva în viitorul apropiat sunt ca și inexistente. Oferta de telefoane cu Android este mult mai mare și acoperă o gamă mult mai variată de preț.

Însă, pentru Apple, care vinde telefoane cu o marjă de profit mult mai mare decât a oricărui alt producător, fiecare câștig în ceea ce privește cota de piață se concretizează în creșteri importante ale profitului.

Un rol important în câștigul de care se bucură Apple îl are și creșterea numărului de modele ale seriilor de iPhone. Acestea sunt compuse acum din patru modele, în loc de două.

viewscnt
Afla mai multe despre
android
google
ios
iphone
apple