Android dobândește suport pentru conectivitatea prin satelit

Android dobândește suport pentru conectivitatea prin satelit
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 mar 2024

Următorul update major de Android va introduce, printre altele, conectivitatea prin satelit, funcție care va fi suportată la nivelul sistemului de operare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a lansat a doua versiune Developer Preview pentru Android 15, iar aceasta le face cunoștință dezvoltatorilor cu mai multe noutăți care vor introduse anul acesta.

Cea mai notabilă noutate este suportul pentru conectivitatea prin satelit. Pentru că este introdusă la nivelul sistemului de operare, de aceasta vor putea beneficia toate aplicațiile care ar putea-o folosi.

Epic își va lansa magazinul de jocuri pe iOS și Android CITEȘTE ȘI Epic își va lansa magazinul de jocuri pe iOS și Android

Astfel, au fost introduse elemente grafice menite să ofere o experiență consistentă la nivelul întregului sistem de operare.

Același principiu a fost urmat și la nivel tehnic. De exemplu, aplicațiile de comunicare vor depista conexiunea la satelit atunci când aceasta este activă, înțelegând de ce nu sunt disponibile serviciile rețelei terestre.

Conexiunea la satelit va putea fi folosită de aplicațiile de comunicare, inclusiv cele care suportă protocolul RCS, pentru a trimite și primi mesaje.

Google a publicat și programul de lansare al următoarelor versiuni de Android 15. Astfel, prima versiune beta este așteptată în aprilie, iar versiunea finală va fi lansată în toamnă.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
comunicare
satelit