Android va oferi suport pentru certificatele de vaccinare anti-COVID

Android va oferi suport pentru certificatele de vaccinare anti-COVID
scris 1 iul 2021

Google lucrează la o modalitate prin care posesorii smartphone-urilor cu Android să poată stoca o versiune digitală a certificatelor de vaccinare împotriva COVID.

Gigantul american anunță că a deschis API-ul Passes, pentru ca acesta să poată fi folosit pentru stocarea și accesarea simplă și sigură a certificatelor de vaccinare anti-COVID, care vor fi numite, în sistemul dezvoltat de Google, carduri COVID.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Sistemul se va baza pe susținerea și informațiile furnizate de autoritățile medicale autorizate să distribuie vaccinuri și de guverne. Eventual, vor fi suportate și testele de COVID, alături de vaccinuri.

În cazul vaccinurilor, cardurile COVID vor afișa numele pacientului, vaccinul făcut și datele la care acesta a fost făcut, precum și codul QR care poate fi scanat la admiterea în regiunile în care prezența este condiționată de vaccinare sau prezența anticorpilor în sistemul imunitar.

Cardurile COVID vor putea fi generate pe baza informațiilor furnizate de site-urile locale autorizate și pe cele incluse în e-mail-urile de confirmare.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Google promite că nu va salva, nu va accesa și nu va folosi informațiile personale pentru a targeta cu reclame utilizatorii care vor folosi viitoarea facilitate.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Nu se știe când va fi implementat suportul pentru certificate, însă, prima oară, acesta va fi disponibil în Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
android
certificat
vaccinare
covid