ANIS: Investițiile companiilor în achiziții de software sunt estimate să crească cu 10% până în 2018

ANIS: Investițiile companiilor în achiziții de software sunt estimate să crească cu 10% până în 2018
scris 8 sep 2015

Creșterea consumului pe piața internă de software și servicii IT se poate face cu ajutorul sectorului privat, investițiile companiilor în achizițiile de software fiind estimate să crească cu 10% până în 2018, se arată într-un studiu al Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii IT (ANIS).

Valoarea veniturilor din software și servicii IT generate de piața internă este de aproximativ 931 de milioane de euro, reprezentând 35% din cifra de afaceri a sectorului. Segmentele care generează cel mai mare consum sunt administrația publică (30%), industria (17%) și sectorul bancar (14%).

Cele mai mari oportunități de creștere pentru 2015 sunt pe sectoarele de servicii și produse larg consum (creștere estimată de 9,8%) și, respectiv, industrie (8,1%). Pe termen mediu, până în 2018, cele trei sectoare vor reprezenta în continuare cei mai mari cumpărători de tehnologie, înregistrând fiecare o creștere estimată de 10%.

"Sursa principală de creștere pentru piața internă de software și servicii IT o reprezintă investițiile în tehnologie dinspre sectorul privat. Este singura șansă pentru creșterea competitivității acestui segment, mai ales pentru IMM-uri, în condițiile în care ne așteptăm ca achizițiile din administrația publică să fie într-o ușoară scădere anul acesta", afirmă Valerica Dragomir, director executiv al ANIS.

Creșterea estimată pentru 2015 a cifrei de afaceri generate de sectorul de software și servicii IT pe piața internă este de aproximativ 10%, conform estimărilor ANIS.

În 2014, veniturile totale ale companiilor producătoare de software și servicii IT din România s-au ridicat la 2,42 miliarde de euro, cu o creștere de 14% estimată pentru 2015.

Studiul 'Software and IT Services in Romania' este un proiect ANIS realizat de Pierre Audoin Consultants (PAC), în perioada februarie-iunie 2015, și se află la a doua ediție.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
anis
software