Rohde&Schwarz Topex va conecta terminalele Loteriei la sediul central pentru 1,1 milioane de euro

Rohde&Schwarz Topex va conecta terminalele Loteriei la sediul central pentru 1,1 milioane de euro
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 7 sep 2015

Rohde&Schwarz Topex va furniza Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) o rețea securizată care va conecta terminalele Loteriei Române și aplicațiile centrale ale instituției, contractul fiind încheiat pentru 1,1 milioane de euro, TVA inclusă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea licitației a fost estimată la 2,33 milioane de euro, TVA inclusă, prin anunțul de participare publicat pe www.e-licitatie.ro în a doua parte a lunii aprilie.

La licitație au mai depus oferte Alan Dick Romania și asocierile formate din Adisam Telecom și RCA Rețele de Comunicații Avansate, NECC Telecom Romania și 2K Telecom (subcontractant, terț susținător), respectiv Mira Telecom și Mira Technogies Group (subcontractant).

Proiectul are o durată de 24 luni și va fi finanțat din fondurile Loteriei Române.

La începutul acestui an, Ministerul Finanțelor a anunțat că STS va realiza o rețea securizată de comunicații pentru operatorul național de jocuri loto.

"Având în vedere faptul că actualul sistem este depășit din punct de vedere tehnologic, devine o necesitate modernizarea rețelei de comunicații actuale, iar o soluție de rezolvare stabilǎ și viabilǎ este încredințarea acestui obiectiv Serviciului de Telecomunicații Speciale", se arăta într-un comunicat al Ministerului Finanțelor dat publicității la 21 ianuarie.

Realizarea rețelei va permite asigurarea unui grad înalt de disponibilitate și securitate în schimbul de informații între locațiile în care își desfășoară activitatea Loteria și unitățile care funcționează în subordinea sa, potrivit legii, cu costuri predictibile și cât mai scăzute.

STS organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicațiilor speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege.

Instituția are structură militară și face parte din sistemul național de apărare.

Loteria Română își desfășoară activitatea prin intermediul unei rețele naționale care cuprinde sediul central, 41 de centre de profi și aproximativ 2.000 de agenții proprii și mandatare.

În 2014, operatorul de jocuri loto a avut o cifră de afaceri de 826,82 milioane de lei, de la 1,07 miliarde de lei în urmă cu un an, și un profit net de 100,4 milioane de lei, în scădere cu 10% față de 2013.

Rohde&Schwarz Topex (fostă Topex) a fost înființată în anul 1990 de 10 ingineri specialiști în electronică și telecomunicații.

La finele anului 2010, pachetul majoritar de acțiuni al companiei a fost preluat de grupul german Rhode & Schwartz.

Anul trecut, afacerile producătorului de echipamente telecom au crescut cu 37,8% față de 2013, la 38,2 milioane de lei, iar profitul net s-a triplat, la 2,5 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
licitatie
retea
loteria
sts