Aplicația de mesagerie WhatsApp, blocată pentru 48 de ore în Brazilia din ordin judecătoresc

Aplicația de mesagerie WhatsApp, blocată pentru 48 de ore în Brazilia din ordin judecătoresc
scris 17 dec 2015

Un tribunal din Brazilia a decis joi blocarea pentru 48 de ore a serviciilor furnizate de Facebook prin aplicația de mesagerie WhatsApp pe întreg teritoriul țării, după ce reprezentanții WhatsApp au refuzat să se conformeze unei hotărâri judecătorești prin care se solicita furnizarea de date referitoare la utilizatorii aplicației.

Judecătorul a dispus suspendarea serviciilor WhatsApp în Brazilia după ce compania a refuzat, pentru a doua oară, să furnizeze informațiile solicitate, scrie Bloomberg. 

WhatsApp este cea mai populară aplicație de mobil din Brazilia, fiind utilizată de peste 100 milioane de locuitori (aproape jumătate din populația țării).

“Este o zi tristă pentru Brazilia. Sunt uimit că eforturile noastre pentru protejarea datelor utilizatorilor au dus la decizia extremă a unui singur judecător de a pedepsi fiecare persoană din Brazilia care folosește WhatsApp”, a spus Mark Zuckerberg într-un anunț publicat pe pagina sa de Facebook.

Fondatorul Facebook a precizat că reprezentanții companiei “lucrează din greu” pentru a anula decizia instanței.

Facebook a achiziționat în 2014 aplicația WhatsApp, pentru care a plătit 19 miliarde de dolari. În septembrie, WhatsApp a atins pragul de 900 de milioane de utilizatori activi lunar, fiind cea mai folosită aplicație de mesagerie pe mobil la nivel mondial. Principalii rival ai serviciului de mesagerie sunt Facebook Messenger, WeChat și LINE.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
whatsapp
brazilia
suspendare
facebook