Aplicația de mesagerie WhatsApp, blocată pentru 48 de ore în Brazilia din ordin judecătoresc

Aplicația de mesagerie WhatsApp, blocată pentru 48 de ore în Brazilia din ordin judecătoresc
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 dec 2015

Un tribunal din Brazilia a decis joi blocarea pentru 48 de ore a serviciilor furnizate de Facebook prin aplicația de mesagerie WhatsApp pe întreg teritoriul țării, după ce reprezentanții WhatsApp au refuzat să se conformeze unei hotărâri judecătorești prin care se solicita furnizarea de date referitoare la utilizatorii aplicației.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Judecătorul a dispus suspendarea serviciilor WhatsApp în Brazilia după ce compania a refuzat, pentru a doua oară, să furnizeze informațiile solicitate, scrie Bloomberg. 

WhatsApp este cea mai populară aplicație de mobil din Brazilia, fiind utilizată de peste 100 milioane de locuitori (aproape jumătate din populația țării).

“Este o zi tristă pentru Brazilia. Sunt uimit că eforturile noastre pentru protejarea datelor utilizatorilor au dus la decizia extremă a unui singur judecător de a pedepsi fiecare persoană din Brazilia care folosește WhatsApp”, a spus Mark Zuckerberg într-un anunț publicat pe pagina sa de Facebook.

Fondatorul Facebook a precizat că reprezentanții companiei “lucrează din greu” pentru a anula decizia instanței.

Facebook a achiziționat în 2014 aplicația WhatsApp, pentru care a plătit 19 miliarde de dolari. În septembrie, WhatsApp a atins pragul de 900 de milioane de utilizatori activi lunar, fiind cea mai folosită aplicație de mesagerie pe mobil la nivel mondial. Principalii rival ai serviciului de mesagerie sunt Facebook Messenger, WeChat și LINE.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
brazilia
suspendare
facebook