Aplicația Photos din Windows 11 dobândește acces la iCloud Photos. Una din rarele ocazii în care cei doi giganți colaborează

Aplicația Photos din Windows 11 dobândește acces la iCloud Photos. Una din rarele ocazii în care cei doi giganți colaborează
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 nov 2022

Microsoft și Apple au colaborat pentru ca utilizatorii PC-urilor cu Windows să poată avea acces la librăria de fotografii și filmări realizate cu dispozitivele Apple și sincronizate prin iCloud.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Anunțată de Microsoft în urmă cu mai multe săptămâni, opțiunea sincronizării cu iCloud Photos este acum disponibilă utilizatorilor de Windows printr-un update la aplicația Photos.

După instalarea celei mai recente versiuni a aplicației Photos de Windows 11, precum și instalarea aplicației iCloud for Windows din Microsoft Store, utilizatorii vor putea adăuga și accesa propria librărie de conținut sincronizată prin iCloud.

Google a lansat un VPN pentru Windows și Mac CITEȘTE ȘI Google a lansat un VPN pentru Windows și Mac

Fotografiile și filmările vor deveni disponibile în Photos după logarea într-un cont Apple, în aplicația iCloud for Windows. Utilizatorii vor putea alege ce fișiere și albume din iCloud Photos să fie accesate folosind aplicația Photos din Windows 11.

Integrarea iCloud Photos face parte dintr-un upgrade mai mare pe care aplicația Photos îl primește. Printre altele, aceasta va avea o nouă galerie, care va permite navigarea fotografiilor într-un mod nou.

Noua facilitate este una din rarele ocazii în care cei doi giganți colaborează în favoarea utilizatorilor celor două platforme, anume a celor care au iPhone, dar dețin și un PC cu Windows.

Colaborarea dintre Microsoft și Apple se va concretiza, ulterior, și prin lansarea aplicațiilor Apple Music și Apple TV de Windows.

În mod tradițional, sincronizarea datelor între două platforme diferite, gestionate de companii rivale, a fost o problemă. Un exemplu recent este dezacordul dintre Google și Apple în ceea ce privește aplicațiile de chat ale celor două companii. Google insistă ca Apple să folosească standardul RCS, pentru ca iMessage să comunice direct cu aplicația Messages de pe Android, în vreme ce Apple vrea ca iMessage să rămână un serviciu disponibil exclusiv în cadrul propriului ecosistem.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
apple
photos
windows 11
icloud photos