Aplicațiile Google vor avea un mod Incognito în care datele personale nu vor fi salvate

Aplicațiile Google vor avea un mod Incognito în care datele personale nu vor fi salvate
scris 8 mai 2019

Spre deosebire de Facebook, care doar a vorbit despre intimitate la F8, Google a prezentat mai multe opțiuni concrete pe care le va lansa în acest sens.

Începând cu Google Maps, aplicațiile Google vor avea un mod de utilizare numit Incognito. Acesta nu doar că se numește dar va fi funcționa la fel ca modul care există de mai mulți ani în browser-ul Chrome.

Practic, istoricul navigării și datele personale generate în timp ce este activ modul Incognito nu vor fi salvate în contul Google și nu vor fi folosite pentru personalizarea altor servicii și de alte aplicații.

Șeful Google, Sundar Pichai, care a făcut anunțul în cadrul Google I/O, nu a intrat în detalii privind funcționarea acestei opțiuni. Însă, dacă funcționează într-adevăr precum opțiunea similară din Chrome, informațiile generate în modul Incognito vor fi șterse după închiderea acestuia.

Google prezintă noua serie de smartphone-uri Pixel - prețuri mai mici decât anul trecut, dar cu anumite compromisuri. Cum vor ajunge în România CITEȘTE ȘI Google prezintă noua serie de smartphone-uri Pixel - prețuri mai mici decât anul trecut, dar cu anumite compromisuri. Cum vor ajunge în România

Google plănuiește să includă moduri Incognito și în alte servicii ale companiei, iar următorul pe listă, după Google Maps, este chiar motorul de căutare.

Utilizatorii logați în contul Google vor putea activa modul Incognito pentru a opri temporar salvarea în cont a datelor privind căutările web.

Activarea modului Incognito se va face apăsând poza de profil din colțul dreapta sus al aplicației și alegând opțiunea “Turn on Incognito mode”.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
maps
incognito
aplicatii