Samsung își anunță planul pentru Galaxy Fold, primul său smartphone pliabil, dar cu probleme grave de construcție

Samsung își anunță planul pentru Galaxy Fold, primul său smartphone pliabil, dar cu probleme grave de construcție
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 mai 2019

Viitorul primului smartphone pliabil Samsung depinde de efortul pe care inginerii companiei îl depun zilele acestea pentru a descoperi și repara problemele sesizate în pragul lansării oficiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Samsung a anunțat că va anula precomenzile făcute pentru Galaxy Fold, dacă nu va reuși să-l livreze până pe 31 mai și dacă clienții nu-și confirmă expres dorința de a aștepta o livrare viitoare.

Asta pentru că, așa cum recunosc oficialii companiei, Samsung nu știe încă dacă și când va rezolva problemele identificate la dispozitiv și când îl va putea lansa, în sfârșit, oficial.

Galaxy Fold era programat inițial pentru a fi livrat începând cu 26 aprilie, însă producătorul coreean a decis să amâne lansarea după ce au fost descoperite probleme grave de construcție.

Apple va anunța noutăți software majore luna viitoare CITEȘTE ȘI Apple va anunța noutăți software majore luna viitoare

Patru dintre modelele trimise pentru testare către publicațiile americane au sfârșit cu ecranul spart din pricina mecanismului de pliere după doar câteva zile de testare. Asta deși Samsung susținea că dispozitivul va rezista la peste 200.000 de plieri.

Galaxy Fold este primul smartphone pliabil al celor de la Samsung și costă 1.980 de dolari.

Smartphone-ul celor de la Samsung are două ecrane: un ecran de 7,3 inch cu rezoluție 1536 x 2152 pixeli când este deschis și un ecran de 4,6 inch ce poate fi folosit când sistemul de pliere este închis.

Pe partea tehnică, Fold are la bază chipset-ul Qualcomm SDM855 Snapdragon 855, o placă grafică Adreno 640, 12 GB memorie RAM și 512 spațiu de stocare cu suport pentru carduri de memorie.

Galaxy Fold urma să fie comercializat în două versiuni - una cu 5G și alta cu LTE. Inițial, oficialii coreeni s-au arătat încrezători că vor livra anul acesta peste 1 milion de unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy fold
smartphone