Apple a început să producă flagship-uri în India

Apple a început să producă flagship-uri în India
scris 27 iul 2020

Pentru prima oară de când a început să “cocheteze” cu India, Apple produce acum în această țară cel mai important model de smartphone al companiei, iPhone 11.

Compania care asamblează iPhone-urile dezvoltate de Apple, Foxconn, a demarat producția de iPhone 11 în fabrica de lângă orașul Chennai, India. Decizia marchează prima producție a unui smartphone Apple de top în India.

Apple produce iPhone-uri în India din 2017. Până acum, însă, pe poarta fabricilor din această țară au ieșit numai modelele mai ieftine iPhone SE. iPhone 11, care este acum produs și în India, este smartphone-ul de top al companiei americane.

Uniunea Europeană va limita exporturile de tehnologie în Hong Kong, ca primă reacție la nouă lege pentru securitate națională impusă de China CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană va limita exporturile de tehnologie în Hong Kong, ca primă reacție la nouă lege pentru securitate națională impusă de China

Mutarea celor de la Apple are o dublă semnificație.

Pe de o parte, este vorba de creșterea vânzărilor în India, care reprezintă a doua cea mai mare piață de smartphone-uri din lume, după China. Prin producerea lui iPhone 11 aici, Apple pare să fi ajuns la decizia că pe piața locală este loc suficient și pentru modelele foarte scumpe, nu doar pentru cele mai ieftine telefoane.

În prezent, din cauza prețurilor foarte mari și a puterii reduse de cumpărare din această țară, Apple deține doar 1% din piața smartphone-urilor din India.

Producția iPhone-urilor în India va scuti Apple să-și scumpească și mai mult smartphone-urile vândute în această țară, unde, de anul trecut, a fost introdusă o taxă de 20% pentru importul de electronice.

Pe de altă parte, este vorba și de o scădere a dependenței de China, țară în care Apple și-a produs până acum majoritatea smartphone-urilor. Mutarea producției din China în India, făcută chiar cu Foxconn, companie chineză, are menirea de a pune Apple la adăpost de repercusiunile relațiilor economice volatile dintre Statele Unite și China.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 11
india