Apple a lansat programul Self Service Repair

Apple a lansat programul Self Service Repair
scris 28 apr 2022

Self Service Repair, programul prin care utilizatorii pot cumpăra componentele și instrumentele necesară reparării iPhone-urilor, a fost lansat oficial.

Așa cum a anunțat încă din urmă cu mai multe luni, Apple a demarat programul Self Service Repair. Prin acest program, compania vinde componente, instrumente și instrucțiuni pentru ca utilizatorii să poată face singuri reparațiile.

Programul vizează modelele iPhone 12, iPhone 13 și noul iPhone SE, însă, Apple promite că, până la sfârșitul acestui an, vor fi incluse și sistemele Mac.

Google lansează prima versiune beta de Android 13 CITEȘTE ȘI Google lansează prima versiune beta de Android 13

Apple nu furnizează absolut toate componentele iPhone-urilor pentru reparații. În schimb, compania are în vedere doar cele mai frecvente probleme, precum cele legate de ecrane, camere foto și baterii.

Faptul că Apple va furniza tot ce este necesar pentru schimbarea anumitor componente, nu înseamnă neapărat că orice utilizator va putea să realizeze aceste operațiuni. Chiar și așa, este necesară o anumită pricepere tehnică din partea utilizatorilor.

Apple și alte companii lansează aceste programe după ce vreme de mulți ani au preferat să mențină un fel de monopol asupra reparării propriilor produse. Schimbarea de atitudine vine în urma presiunilor făcute de legiuitori în special în Europa și Statele Unite.

Pentru început, Self Service Repair este disponibil doar în Statele Unite, însă, Apple spune că îl va lansa și în Europa până la finele anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
self service repair
iphone
mac