VIDEO Apple a prezentat iOS 15

VIDEO Apple a prezentat iOS 15
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 iun 2021

Intimitatea și sistemul de notificări au fost în centrul primei prezentări oficiale a viitoarei versiuni de iOS, sistemul de operare care stă la baza iPhone-urilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În prima zi de WWDC, evenimentul anual de software organizat de Apple, de data aceasta virtual, compania americană a prezentat noutățile pe care sisteme sale de operare, în frunte cu iOS, la vor aduce anul acesta.

În iOS 15, utilizatorul va putea alege un status (numit Focus de Apple) în funcție de activitate și ora zilei - muncă, personal, DND somn etc -  iar prezentarea notificărilor emise de aplicații va fi modificată în funcție de acest status.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Fiecare status va putea avea un ecran principal propriu configurat. Ideea este ca pe ecranul principal să fie afișate aplicațiile necesare atunci când utilizatorul lucrează, iar când se trece la modul personal, acestea să fie înlocuite cu alte aplicații.

Notificările vor avea un nou design în iOS 15 și vor fi afișate diferit. Acestea vor include pozele de profil ale utilizatorilor care trimit mesaje prin aplicațiile de chat și poze ale aplicațiilor care emit notificări pentru o mai ușoară identificare.

Noua versiune de iOS va include și o nouă secțiune în cadrul aplicației Settings, dedicată intimității. Aici, utilizatorul va vedea rapoarte privind modul în care aplicațiile folosesc drepturile de acces care le-au fost acordate.

Și mai important, iOS 15 va include ceea ce Apple numește iCloud Private Relay - o facilitate care își propune să ascundă traficul realizat de utilizatori de furnizorii de internet și companiile de publicitate.

Aceasta va funcționa în țări în care libertatea de exprimare este reprimată, precum Belarus sau Kazakhstan, însă nu va funcționa în China, acolo unde Apple nu-și permite să-și pericliteze afacerea provocând autoritățile.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

Ca de obicei, Apple va aduce update-uri și propriilor aplicații din iOS 15. Messages, FaceTime și Maps se numără printre aplicațiile care vor primi actualizări importante. FaceTime va îmbunătăți calitatea audio și va oferi link-uri pentru invitații. De asemenea, Apple va lansa o aplicație web de FaceTime, care va putea fi accesată și din cadrul altor sisteme de operare.

Începând cu iOS 15, iPhone-urile vor putea fi urmărite prin intermediul funcției Find My după ce sunt resetate și inclusiv atunci când sunt oprite.

Siri va procesa sunetul local, ajungând astfel să răspundă mai rapid interpelărilor decât înainte, când depindea de procesare în cloud.

Pentru prima oară, utilizatorii vor putea opta să nu facă update la iOS 15, dar să primească în continuare update-urile de securitate.

Prima versiune beta de iOS 15 va fi lansată în iulie, cu lansarea oficială așteptată în septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios 15
iphone