Apple a prezentat Watch Series 6 și Watch SE

scris 16 sep 2020

Vedeta tradiționalului eveniment Apple din luna septembrie a fost, în lipsa lui iPhone 12, care întârzie aproximativ o lună, noul Apple Watch Series 6. Alături de acesta, Apple a prezentat și un smartwatch “accesibil”.

Noul Watch Series 6 nu vine cu o schimbare revoluționară de design. În schimb, aduce mai multă putere, cadrane virtuale și, nu în ultimul rând, facilități din zona sănătății, cea în care Tim Cook spune că se află viitorul companiei.

Smartwatch-ul Apple va folosi un SIP-ul S6, la baza căruia stă A13 Bionic, chipset folosit de unele dintre cele mai recente dispozitive mobile ale companiei.

Google va lansa Pixel 5 și alte produse la finalul lui septembrie CITEȘTE ȘI Google va lansa Pixel 5 și alte produse la finalul lui septembrie

Marea noutate pe partea de sănătate este posibilitate măsurarii nivelului de sânge de oxigen. Operațiunea durează 15 secunde și se folosește de lumina roșie și infraroșie a cărei reflexie o măsoară pentru a “citi” culoarea sângelui și a măsura astfel nivelul de O2.

Nu lipsesc nici noi cadrane virtuale noi pentru Watch Series 6, smartwatch care va costa 399 dolari.

Alături de Watch Series 6, Apple a prezentat și un nou ceas inteligent, care va fi plasat undeva mai jos ca preț. Se va numi Watch SE (ca iPhone SE) și va costa 279 dolari.

Watch SE, care preia multe din caracteristicile de design ale lui Series 4, are la bază chipset-ul S5, despre care Apple spune că este de două ori mai rapid decât cel din Series 3.

Noul smartwatch dispune de accelerometru, compas, giroscop, senzori de mișcare, detecție a pricipitărilor și poate, de asemenea, măsura pulsul.

Apple a prezentat, cu această ocazie, o nouă aplicație pentru sport, dezvoltată în jurul Apple Watch. Fitness Plus include un catalog de antrenamente video pentru o serie întreagă de activități, ce pot fi vizualizate inclusiv pe iPhone și iPad. Aplicația va trimite valorile de efort în timp real pentru ciclism, dans, yoga și altele.

Fitness Plus va costa 9.99 dolari pe lună sau 79.99 dolari pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
watch
smartwatch